Nigerijci ne treniraju dok ne dobiju premije

Nigerijci odbijaju da treniraju do isplate premija, pokazujući da dostojno predstavljaju Kamerun i Ganu
2 komentar(a)
Nigerija, fudbalska reprezentacija, Foto: Reuters
Nigerija, fudbalska reprezentacija, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.06.2014. 12:55h

Reprezentativci Niegrije u nokaut fazi Mundijala, uz Alžir, brane čast afričkog fudbala. Prvaci Afrike, Nigerijci su na startu najveće smotre naglasili da im titula najbolje selekcije na kontinentu daje obavezu da ga predstavljaju na pravi način. I čine to, pošto su krenuli stopama Kameruna i Gane u zahtjevima da nema igre dok ne dobiju premije od nacionalnog saveza i države.

Igrači Nigerije odbili su da treniraju u četvrtak, uz obrazloženje da to neće raditi svge dok im ne budu isplaćene premije. Generalni sekretar Fudbalskog saveza Nigerije se po novac uputio u domovinu. Igračima Nigerije obećane su premije za igranje u grupnoj fazi, a onda za prolazak u četvrtfinale. Igrači da bi nastavili turnir traže da im se uplati dio dogovoren za utakmice u grupi.

Problem premija prvi su postavili Kamerunci, predvođeni kapitenom Samjuelom Etoom, odbili su da otputuju u Brazil dok ne dobiju premije, pa su umjesto jutarnjim letom u zemlju sambe krenuli večernjim.

Još dalje su otišli reprezentativci Gene, koji su pred duel sa Portugalom uslovili nastup ispaltom premija. Zato je Vlada Gane posebnim čarter letom poslala u Brazil 3,5 miliona dolara dogovorenih premija.

Bonus video: