PRLJAV VEŠ AZURA

"Senatori" i Prandeli digli ruke od Balotelija

"U ekipi nam ubuduće trebaju muškarci, a ne igrači iz Panini albuma", aludirao je De Rosi na to da je Baloteli ispunio ovaj album sličicama isključivo s svojim likom.
4 komentar(a)
Baloteli, Foto: Beta/AP
Baloteli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.03.2019. 10:30h

Eliminacija Italije sa Mundijala je danima praktično jedina tema na Apeninima, a nakon što je selektor Ćezare Prandeli (odmah nakon utakmice sa Urugvajem) podnio ostavku, mediji su počeli da objavljuju pikanterije iz svlačionice „azura”...

U pitanju je, naime, „prljav veš” koji samo dokazuje da je u italijanskoj reprezentaciji atmosfera bila na granici, a kulminirala je nakon poraza od Kostarike i Urugvaja.

I, opet, glavni krivac je, ili barem tako predstavljaju svi u Italiji, Mario Baloteli - napadač Milana je izgleda protiv sebe okrenuo sve, od Prandelija, do iskusnih igrača, takozvanih senatora (Đanluiđija Bufona, Leonarda Bonućija, Danijelea de Rosija, Andree Pirla...).

„Mario, umukni. Imaš žuti karton. Ako se ne smiriš izvešću te na poluvremenu”, rekao je Baloteliju Prandeli pored aut linije pred finiš prvog dijela igre protiv Urugvaja.

Nakon toga, u svlačionici je bilo svega - igrači su verbalno napali Balotelija, a Prandeli je odlučio da ga zamijeni, jer nije - ćutao.

U svlačionici je, navodno, dominirao Bonući koji je, pored Balotelija, napao i Antonija Kasana (rekao mu je „nikad nisi ništa osvojio”), a u svemu tome je imao podršku saigrača iz Juventusa koji čine najbrojniji klan u nacionalnom timu.

De Rosi je odmah poslije ispadanja jasno uputio kritike na račun Super Marija.

"U ekipi nam ubuduće trebaju muškarci, a ne igrači iz Panini albuma", aludirao je De Rosi na to da je Baloteli ispunio ovaj album sličicama isključivo s svojim likom.

Pirlo je „pukao” kada je držao govor nakon utakmice, koja mu je vjerovatno posljednja u karijeri za reprezentaciju. U jednom trenutku je vidio da u svlačionici nema Balotelija, koji je stajao ispred nje s slušalicama na ušima.

"Bilo je dosta stvari koje nisu valjale. Ej, gdje je Mario? Zar ne želi da čuje ništa šta ima da kaže neko ko je nešto i osvojio - grmio je 35-godišnji majstor.

A kada je Pirlo ugledao Balotelija i skinuo mu slušalice, Mario mu je pogledom samo tražio da mu ih vrati.

Jedini koji je stao u odbranu Balotelija je mladi Matija Darmijan:

"Tužno je vidjeti da svi potenciraju da je naš neuspjeh krivica samo jednog čovjeka. Naravno da svi mi moramo da osjećamo odgovornost.

Nije Baloteli u čitavoj priči bezgrešan, naprotiv. Ali, čini se da je svlačionica ovog puta pretjerala i kolektivno krivicu svalila na momka koji je, bez obzira na to je li upleten ili ne, postao dežurni krivac u italijanskom fudbalu.

Preporučujemo za Vas