Marko Bojić potpisao za Pari volej

"Pari volej je klub sa rejtingom, ne samo u Francuskoj, gdje se stalno bori za titulu i Kup. Uz to, igra i Š, tako sam veoma zadovoljan i srećan zbog odlaska u Pariz", kaže Bojić
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2014. 00:43h

Francuska je šesta inostrana destinacija Marka Bojića, a izabrao je jedan od najljepših svjetskih gradova, Pariz – jedan od najboljih crnogorskih odbojkaša potpisao je jednogodišnji ugovor sa Pari volejom, vicešampionom Francuske, 17 puta šampionom ove zemlje, prvakom Evrope 2001. godine.

Podsjećanja radi, Bojić je prošlog mjeseca sporazumno raskinuo ugovor sa Budvanskom rivijerom sa kojom je imao još godinu ugovora, pa će crnogorski šampion od ovog transfera dobiti i obeštećenje.

Bojić je, inače, posljednje pojačanje Pari voleja, koji je u prelaznom roku iz rumunske Konstance doveo i moldavskog primača Bahova, makedonskog korektora Gjorgijeva, te španskog srednjeg blokera Fernandesa...

"Pari volej je klub sa rejtingom, ne samo u Francuskoj, gdje se stalno bori za titulu i Kup. Uz to, igra i Ligu šampiona, tako sam veoma zadovoljan i srećan zbog odlaska u Pariz, jer mi to omogućava da ostanem na velikoj evropskoj sceni. Sa Budvanskom rivijerom sam prošle godine ostvario uspjeh, plasmanom među 13 najboljih ekipa, a mislim da sa Pari volejom to može još dalje, možda među šest, ili na fajnl-for, zašto da ne. Ekipa je odlična, ambiciozna, mislim da ćemo moći dobro da igramo i daleko da stignemo", kaže za „Vijesti“ Bojić, koji je bio četvrti poenter protekle Lige šampiona nakon osmine finala, a šesti u konkurenciji smečera i primača.

Parižani su prošle sezone imali priliku da se uvjere u kvalitete 25-godišnjeg primača servisa iz Nikšića, jer je Pari volej bio rival Budvanske rivijere u grupi Lige šampiona. Bojić je u Parizu (2:3) upisao osam poena, dok je bolji učinak imao u Budvi (2:3), ukupno 19 poena.

Pari volej, koji je u finalu plej-ofa poražen od Tura, igraće u Ligi šampiona, i ponovo je mogući rival Budvana u grupi (žrijeb je u petak).

"U Pari voleju ću imati priliku da još više sebi podignem cijenu i igrački rejting", dodao je Bojić.

Najstariji od trojice braće Bojić (Vlado i Slobodan su takođe odbojkaši) je karijeru počeo u rodnom Nikšiću, odakle je vrlo mlad otišao u Budućnost, gdje je proveo pet godina (titula u prvenstvu Srbije i Crne Gore, dvije titule i tri kupa u nezavisnoj Crnoj Gori), a onda počeo inostranu karijeru.

Igrao je u Grčkoj (PAOK, gdje je bio najbolji poenter i igrač regularnog dijela prvenstva), Poljskoj (Rešovija, uzeo titulu i igrao finale CEV kupa), Rumuniji (Konstanca), Rusiji (Jaroslavič) i proteklu polusezonu u Turskoj (Ziratbanka).

Bojić je preskočio tri posljednje reprezentativne akcije – prošlogodišnju Evropsku ligu zbog disciplinskih razloga, odlukom tadašnjeg selektora Nikole Matijaševića. Za ovogodišnje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i nastup u Evropskoj ligi, kako je na dan okupljanja reprezentacije saopštio selektoru Slobodanu Boškanu, “nije bio ni fizički ni psihički spreman“.

Bonus video: