Falaski i zvanično u Gdanjsku

"O Gdanjsku sam razgovarao sa Anastazijem, koji mi je rekao dobre stvari o klubu i projektu čiji ću biti dio“, rekao je Falaski
0 komentar(a)
Marko Falaski, Foto: Boris Pejović
Marko Falaski, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.06.2014. 01:02h

Ono što su “Vijesti“ već najavile, sada je i zvanično – italijanski tehničar Marko Falaski novi je član poljskog Gdanjska. Jedan od najzaslužnijih igrača za plasman Budvanske rivijere prošle sezone među 13 najboljih ekipa u Ligi šampiona potpisao je jednogodišnji ugovor sa poljskim timom, koji će od naredne sezone voditi legendarni Andrea Anastazi.

„Pratim Markovu karijeru još od vremena dok sam bio trener u Italiji, vrlo dobro znam njegove karakteristike. On je ambiciozan igrač sa vrlo pozitivnim odnosom prema radi i interesantnim kvalitetima. Veoma je motivisan da igra na visokom nivou, jer naredne godine želi da se vrati u reprezentaciju. Marko vjeruje da je Gdanjsk odlično mjesto za napredak, a ja vjerujem da sa njim u sastavu možemo napraviti korak naprijed u rezultatima“, izjavio je Anastazi.

Falaski je prošle nedjelje za „Vijesti“ potvrdio da nije postigao dogovor sa Budvanskom rivijerom o nastavku saradnje.

„Dugo sam pravio Poljsku ligu, koja je jedna od najboljih u Evropi. Veoma sam srećan što ću iz prve ruke iskusiti to takmičenje. O Gdanjsku sam razgovarao sa Anastazijem, koji mi je rekao dobre stvari o klubu i projektu čiji ću biti dio“, rekao je Falaski.

Bonus video: