Budva: Uhapšen zbog sumnje da je švercovao heroin i udario policajce

“Prillikom kontrole, M.B. je odbacio od sebe zamotuljak sa heroinom, udario dva policijska službenika koja su ga kontrolisala i dao se u bjekstvo"
218 pregleda 2 komentar(a)
heroin, Foto: Uprava policije
heroin, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 27.06.2014. 14:23h

Budvanin Marko Banićević (36), uhapšen je nakon što je, kako se sumnja, prethodno bacio zamotuljak sa heroinom, udario dva policajca, a zatim pokušao da pobjegne.

Njega su uhapsili službenici Grupe za suzbijanje droge Bar, Budva i Ulcinj, zajedno sa kolegama Centra bezbjednosti Budva.

Policijski službenici su prilikom hapšenja osumnjičenog lakše povrijeđeni. Iz Uprave policije saopšteno je da je od Banićevića zaplijenjeno oko 20 grama heroina, koji je, pretpostavljaju inspektori, namjeravao da stavi u promet.

Objasnili su da su Banićevića, oko 14,30 sati, kontrolisali u budvanskom naselju Dubovica.

“Prillikom kontrole, M.B. je odbacio od sebe zamotuljak sa heroinom, udario dva policijska službenika koja su ga kontrolisala i dao se u bjekstvo. Njega su, međutim, policijski službenici ubrzo sustigli i lišili slobode”, piše u policijskom saopštenju.

Navodi se da je preliminarnom analizom oduzete materije, potvrđeno prisustvo heroina.

“Droga je potom upućena u Forenzički centar radi vještačenja. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.B. posjedovao heroin radi njegovog stavljanja u promet... Budući da je M.B, službenike sprečavao u obavljanju poslova i zadataka, njemu se krivičnom prijavom, osim krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, na teret stavlja i krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje”, navode iz policije.

Bonus video: