Suares protjeran iz fudbala na četiri mjeseca!

FIFA izrekla drakonsku kaznu za "hanibala" - Luis Suares neće igrati narednih devet utakmica za Urugvaj, a neće ga biti u fudbalu u naredna četiri mjeseca uopšte
38 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2014. 14:52h

Urugvajski reprezentativac Luis Suares suspendovan je na devet utakmica i četiri mjeseca iz fudbala, jer je ugrizao Italijana Đorđa Kjelinija za rame, saopštila je Svjetska fudbalska federacija (FIFA).

Urugvaj je 24. juna pobijedio Italiju 1:0, u utakmici trećeg kola grupe D na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a Suares je tokom meča za rame ugrizao fudbalera protivničke ekipe Đorđa Kjelinija.

On je 2010. godine, dok je igrao za Ajaks ugrizao fudbalera PSV Ajndhovena Otmana Bakala, zbog čega je bio suspendovan na sedam utakmica, a prošle godine ugrizao je za ruku fudbalera Čelzija Branislava Ivanovića, zbog čega je pauzirao 10 mečeva.

Urugvajci, koji će se u osmini finala Mundijala sastati s Kolumbijom, imaju rok od tri dana da ulože žalbu.

Ovo je novi rekord po dužini suspenzije izrečene zbog incideneta na mečevima Svjetskog prvenstva. Dosadašnji rekord držao je Italijan Mauro Tasoti, koji je na Mundijalu 1994. godine u Americi suspendovan na osam utakmica jer je zavalio lakat u lice Španca Luisa Enrikea, sadašnjeg trenera Barselone. Mađarskom sudiji Šandoru Pulu promakao je taj incident, ali nije TV kamerama.

Galerija

Bonus video: