Sušić zadovoljan; Keiroš napušta selekciju Irana

"Uzdignute glave se vraćamo kući. Željeli smo da ostavimo dobar utisak, ali nismo zadovoljni, pošto mislimo da smo mogli da uradimo više", rekao je Sušić
0 komentar(a)
Safet Sušić, Foto: Beta/AP
Safet Sušić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.06.2014. 14:02h

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safer Sušić ocijenio je da njegova ekipa može ponosno da se vrati kući sa Svjetskog prvenstva u Brazilu, ali da je pomalo razočarana, jer je mogla da uradi više.

Bosna je juče, u utakmici posljednjeg trećeg kola Grupe F, pobijedila Iran sa 3:1 i sa tri boda, u prvoj fazi, završila takmičenje na Svjetskom prvenstvu.

"Dominirali smo i zaslužili pobjedu. Iako smo znali da je Iran želio da prođe dalje, bilo nam je važno da pobijedimo. Uzdignute glave se vraćamo kući. Željeli smo da ostavimo dobar utisak, ali nismo zadovoljni, pošto mislimo da smo mogli da uradimo više", rekao je Sušić.

Bosna je na Svjetskom prvenstvu izgubila od Argentine sa 1:2 i Nigerije sa 0:1 i pobedila Iran sa 3:1.

"Nisam arogantan kada kažem da smo mogli da dođemo do druge faze samo da smo odigrali malo bolje protiv Nigerije i da smo imali više sreće", rekao je Sušić.

Selektor Irana Karlos Keiroš rekao je da je Bosna zaslužila da prođe u osminu finala.

"Zaslužili su da nas pobijede, a uz svo poštovanje prema Argentini i Nigeriji, mislim da je trebalo da prođu grupu. Imaju dobre igrače koji igraju u kvalitetnim klubovima i zaista vjerujem da su najbolja ekipa u našoj grupi", rekao je Keiroš.

On je istakao da je zadovoljan zalaganjem svoje ekipe na turniru, ali i da neće nastaviti s poslom u Iranu.

"Za 11 mjeseci nisam dobio nijedan konkretan ili atraktivan predlog da ostanem. Ponosan sam i velika je čast raditi za Iran. Zauvijek ću u srcu čuvati tu zemlju i fudbalere. Zaljubio sam se, ali ne možete da ostanete u braku kada samo jedna strana to želi", rekao je on.

"Nažalost, ne donose odluke ljudi na Fejsbuku. Pošto 11 mjeseci nisam čuo ni riječ od Saveza, primoran sam da donesem odluku", dodao je Keiroš.

Bonus video: