Budvanska rivijera u posljednjem šeširu sa prvakom Evrope!

Odbojkaši Budvanske rivijere za novu sezonu Lige šampiona u petak će biti žrijebani iz petog, posljednjeg šešira, objavila je Evropska odbojkaška konfederacija
0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
OK Budvanska rivijera, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.06.2014. 13:36h

Iako su prošle sezone izborili plasman među 13 najboljih ekipa Starog kontinenta, odbojkaši Budvanske rivijere za novu sezonu Lige šampiona u petak će biti žrijebani iz petog, posljednjeg šešira, objavila je Evropska odbojkaška konfederacija (CEV).

CEV se, naime, u određivanju šešira, naime, rukovodio rezultatima timova u prethodne tri sezone, a Budvani su 2012. i 2013. nastup u najjačem evropskom klupskom takmičenju završili kao posljednji u grupi.

Kuriozitet je da je osim crnogorskog šampiona, u posljednjem, petom šeširu i aktualni prvak Evrope, rusko Belogorje iz Belgoroda, koji je bio tek treći u prvenstvu Rusije, pa je dobio vajld kard.

To znači da ekipa Slobodana Boškana neće biti u istoj grupi sa timom koji je Budvane prošle sezone eliminisao u prvoj rundi plej-ofa, a kome su “majstori sa mora” jedini u LŠ otkinuli dva seta u jednom meču.

U petom šeširu su još i Marek Union Ivkoni (Bugarska), Jihostroj (Češka), Noliko (Belgija), Posojilnica (Slovenija) i Lugano (Švajcarska).

U prvom su šeširu Lube, Peruđa i Pjaćenca (Italija), Belhatov, Rešovija i Jastržebski (Poljska) i Zenit (Rusija), a u drugom je, interesantno, jedino ruska Lokomotiva iz Novosibirska, šampion iz 2013. godine.

Treći šešir čine Halkbanka i Fenerbahče (Turska), Ruselar, Prekura Antverpen (Belgija), Berlin i Fridrihshafen (Njemačka), a četvrti Tur i Pari volej (Francuska), Olimpijakos (Grčka), Hipo Tirol (Austrija), Konstanca (Rumunija), ACH Volej (Slovenija) i Kai Teruel (Španija).

S obzirom na to da su Belogorje, Noliko i Posojlnica sa vajld kardom, da će biti žrijebani iz posljednjeg šešira, moguće je da se nađu u istoj grupi sa nekim od timova iz svoje zemlje, što je samo u ovom slučaju dozvoljeno.

Žrijeb sedam grupa po četiri tima je u petak u Beču, a početak ceremonije u Hofburgu, nekadašnjoj rezidenciji Habzburške dinastije, je u 20 časova.

Bonus video: