“Ujka Vanja” na bokeški način, s našim naravima i osobenostima

Pisanja teksta prihvatio se Stevan Koprivica, režije Egon Savin...
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2014. 08:48h

Glumačke probe za novi pozorišni komad u produkciji tivatskog Centra za kulturu, počele su ovih dana, a predstava radnog naziva “Providenca”, premijeru će imati 20. jula na tivatskoj ljetnjoj pozrnici u okviru festivala “Purgatorije”.

Pisanja teksta prihvatio se Stevan Koprivica, režije Egon Savin, a kostimograf nove tivatske pozorišne predstave je Jelena Stokuća. Novi komad zapravo je Koprivičina prerada i dramatizacija čuvenog teksta Antona Pavloviča Čehova “Ujka Vanja”, na svojevrstan bokeški način.

“Ovaj projekat se već dugo sprema - još od oktobra, novembra prošle godine. Osnova ove predstave je Čehovljeva priča 'Ujka Vanja', ali na naš, bokeški način - sa našim ljudima, našim mentalitetima, naravima i našim osobenostima, locirana u Boku Kotorsku tridesetih godina prošlog vijeka. Mislim da je taj 'spoj' između ove ruske i bokeške priče jako aktuelan u današnjem trenutku, a posebno da je strukturalno i tiploški aktuelan u likovima iz ove predstave”, kazala je za “Vijesti”, direktorica Centra za kulturu Tivat, Milena Radojević.

U glumačkoj podjeli “Providence” su Mladen Nelević, Dubravka Vukotić, Vojin Ćetković, Nebojša-Cile Ilić, Ana Vučković i Dejan Đonović.

Bonus video: