"Orlovi" najavljuju borbu za Mesijev 27. rođendan

Neriješen rezultat odgovarao bi i jednima i drugima - Argentinci bi osigurali prvo, a Nigerijci drugo mjesto
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2014. 09:08h

Prije četiri godine na Mundijalu u Južnoj Afirici, takođe u takmičenju po grupama, Argentina je savladala Nigeriju sa 1:0.

Sličan epilog danas u Porto Alegreu (18 časova) odveo bi "gaučose" u osminu finala ravno sa prve pozicije, a "super orlove" ostavio da u neizvjesnosti čekaju rezultat iz Salvadora, gdje igraju Iran i BiH.

Prije četiri godine u Johanesburgu sadašnji golman Nigerijaca Vinsen Enijama frustrirao je Lea Mesija sa nekoliko prvoklasnih odbrana, a najbolji igrač Argentinaca završio taj Mundijal bez postignutog gola.

Danas, u Brazilu, Mesi već ima dva gola na kontu iz prve dvije utakmice (oba odlučujuća), dok Enijama još nije kapitulirao.

Ko će dobiti večerašnji duel, napadač Barselone ili golman Lila, saigrač našeg Marka Baše?

"Mesi je jedan od najboljih fudbalera na svijetu i mnogo je napredovao otkad smo se posljednji put sreli, 2010. godine. Ako me pitate da li ga se plašim moj odgovor je - ne, ali isto ću vam reći da ovo nije samo duel Mesija i mene, već Nigerije i Argentine", poručio je Enijama.

Neriješen rezultat odgovarao bi i jednima i drugima - Argentinci bi osigurali prvo, a Nigerijci drugo mjesto.

Ipak, navijači i mediji u Buenos Ajresu gledaju dalje od večerašnjeg meča.

Nisu zadovoljni igrom svoje selekcije i traže lakše pobjede i bolje partije.

"Mesi ne može sve sam. Moramo da mu pomognemo. Čim počnemo to da radimo, naša igra će napredovati", kazao je Anhel di Marija, koji još traži formu iz finiša sezone sa Realom.

Mesi je, inače, juče proslavio 27. rođendan.

"Čestitaćemo mu ga prije meča, poželjeti mu dug i srećen život i ispunjenje svih mogućih želja. A onda ćemo pokušati da ga pobijedimo", poručio je u šaljivom tonu selektor Nigerije Stiven Keši.

Galerija

Bonus video: