Godin poslao Italijane kući, Urugvaj u osmini finala!

Na stadionu "Dunas" u Natalu presudio je crveni karton Klaudija Markizija u 59. minutu i gol glavom Dijega Godina osam minuta prije kraja
8 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2014. 18:23h

Otpao je još jedan svjetski šampion, još jedna evropska velesila - nakon Španije i Engleske, Svjetsko prvenstvo u Brazilu prije vremena napuštaju Italijani!

Dalje ide Urugvaj, koji je u meču napetom "do pucnja" slavio u Natalu sa 1:0, i još jednom potvrdio da je ovo Mundijal "rezervisan" za južnoameričke selekcije. Samo Njemačka, Francuska i Holandija i dalje odolijevaju ovom zastrašujućem latino-trendu.

Na stadionu "Dunas" u Natalu presudio je crveni karton Klaudija Markizija u 59. minutu i gol glavom Dijega Godina osam minuta prije kraja. Sa igačem manje, desetkovani "azuri" nisu imali snage za izjednačenje...

Defanzivac Atletiko Madrida tako je postigao još jedan u nizu zlatnih golova, nakon pogotka Barseloni na "Nou Kampu" vrijednog titule prvaka Španije, te pogotka Realu u finalu Lige šampiona.

Meč u Natalu obilježile su i kontroverze - Italijani će do narednog Mundijala raspravljati da li je meksički sudija Marko Rodriges baš morao da pokaže crveni karton Klaudiju Markiziju nakon, istina, grubog starta na Arevala.

Kamere su zabiljažile i da je Luis Suares pokušao da udari (ili ujede!?) Đorđa Kjelinija, što nije primijetio meksički sudija.

Urusi su sa igračem više napravili pritisak, Bufon je sačuvao Italijane nakon sjajne prilike Suaresa, ali nije ništa mogao da uradi kod šuta Dijega Godina.

Šta god da je razlog ispadanja, "azuri" su doživjeli novu katastrofu. Sjećanja sa ispadanje u grupi na Mundijalu u Južnoj Africi prije četiri godine još su svježa, a već se otvaraju nove rane...

U drugom meču grupe D Kostarika je remizirala sa Engleskom (0:0) i napravila još jednu senzaciju u malom. Ekipa Horhea Lusa Pinta završila je "grupu smrti" na prvoj poziciji, dok se Englezi vraćaju kući s jednim bodom.

Galerija

Bonus video: