Uhapšen osumnjičeni za naručivanje bombaškog napada na kuću Ivančevića

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, biti priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici
57 pregleda 1 komentar(a)
Milenko Ivančević, Zagorič eksplozija, Foto: Vlado Otašević
Milenko Ivančević, Zagorič eksplozija, Foto: Vlado Otašević
Ažurirano: 24.06.2014. 16:19h

Podgorička policija je danas uhapsila V.R. (28), iz Budve, zbog sumnje da je počinio krivično djelo podstrekavanje u vezi sa krivičnim djelima izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Sumnja se da je V.R. tokom januara 2014. godine, dok se nalazio u Istražnom zatvoru Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, podstrekavao Nebojšu Vlahovića (21) iz Podgorice da aktivira ručnu bombu M 75 u dvorištu kuće, vlasništvo Milenka Ivančevića, koja se nalazi u naselju Zagorič u Podgorici. V.R. je, kako se sumnja, osmislio i organizovao izvršenje krivičnog djela, kao i za njegovo izvršenje platio izvjesnu sumu novca Vlahoviću, dok je Vlahović radi izvršenja ovog djela angažovao Ranka Vukovića (21) iz Podgorice. Od dejstva eksplozije je nastupila materijalna šteta na kući oštećenog", saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičeni V.R. će danas, uz krivičnu prijavu, biti priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Podsjećamo da je policija, 28. januara 2014. godine u jutarnjim časovima, uhapsila Vlahovića i Vukovića, zbog osnovane sumnje da su tog dana počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Tada je policija nedaleko od mjesta eksplozije uhapsila Vlahovića i Vukovića, izvršila uviđaj, a izuzete tragove i predmete su uputili Forenzičkom centru radi vještačenja.

"Sumnje da je Vlahović aktivirao ručnu bombu u dvorištu kuće Ivančevića, dok ga je Vuković čekao u vozilu sa kojim su potom pobjegli sa lica mjesta", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Nakon hapšenja, Vlahović i Vuković su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Bonus video: