Jaja Ture: Siti mi nije dozvolio da posjetim bolesnog brata

Mlađi brat Jaja i Kolo Turea, Ibrahim umro je 19. juna u 28. godini u Mančesteru poslije teške bolesti.
0 komentar(a)
Jaja Ture, Foto: Beta/AP
Jaja Ture, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.06.2014. 12:31h

Fudbaler Mančester sitija Jaja Ture izjavio je danas da ga je klub spriječio da provede više vremena sa bolesnim bratom Ibrahimom, koji je prošle nedjelje umro od raka.

Mlađi brat Jaja i Kolo Turea, Ibrahim umro je 19. juna u 28. godini u Mančesteru poslije teške bolesti.

"Još sam veoma tužan. Patim jer osjećam da posljednjih nedjelja nisam uradio ništa korisno za Ibrahima. Kada se završila sezona u Premijer ligi želio sam da provedem četiri-pet dana sa bratom, prije nego odem na pripreme sa reprezentacijom, ali Siti mi to nije dozvolio", rekao je Jaja Ture za list "Frans fudbal".

Siti je prošle sezone osvojio šampionsku titulu u Premijer ligi, a Jaja Ture je morao da ide na turneju sa klubom u Abu Dabi.

"Otišli smo da proslavimo titulu, a moj brat je bolestan ležao u krevetu. Na sreću, Kolo je bio pored njega. Poslije toga sam krivio sebe što nisam insistirao i što nisam natjerao klub da me poštuje", rekao je on.

"Članovi uprave su mjesecima znali da patim, pošto se Ibrahimovo zdravlje urušavalo. To je razlog mojih povreda u završnici sezone, dozvolio sam da glava i osjećanja kontrolišu moje tijelo. Posljednja četiri mjeseca su najvjerovatnije najteža u mom životu", dodao je Jaja Ture.

Jaja i njegov stariji brat Kolo su trenutno sa reprezentacijom Obale Slonovače na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Jaja je dodao da se "nadao čudu", ali da su mu ljekari savjetovali da se "ne nada previše" i da je razmišljao da na kratko napusti reprezentaciju kako bi posjetio teško bolesnog brata.

"Bili smo bliski i ne znam kako ću izdržati bez njega. Na sreću, Kolo je sa mnom, tješi me, razgovaramo. U jednom trenutku smo pomislili da odemo iz Brazila i posjetimo Ibrahima posljednji put, ali nas je otac odgovorio od toga", rekao je on.

Ture je nedavno kritikovao svoj klub jer mu nije javno čestitao rođendan i zaprijetio odlaskom pošto smatra da ga uprava Sitija ne poštuje dovoljno.

Bonus video: