Hrvatski mediji: Reprezentacija nemoćna i jadna

Jutarnji list naveo je da su "vatreni doživjeli tužan kraj" i pisao o "varljivoj statistici" i "zelenom" Niki Kovaču koji je "pao na popravnom".
80 pregleda 53 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2014. 11:42h

Hrvatski mediji danas su oštro kritikovali igru svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i selektora Nike Kovača, poslije poraza od Meksika (1:3) i eliminacije sa Mundijala.

Reprezentacija Hrvatske sinoć je izgubila od Meksika sa 1:3 u utakmici trećeg kola Grupe A na Svjetskom prvenstvu i takmičenje završila u prvoj fazi.

Pod naslovom "Niko ekipa ti je bez veznjaka, a igra bezvezna", portal Indeks je počeo analizu rada domaćeg Saveza.

"Nastavak kontinuiteta u Savezu po kojem je ključni kriterijum za novog selektora taj da je trenerski početnik i (Zdravko) Mamićev pouzdanik (Slaven Bilić) ili njegov partner iz crno-crne koalicije (Igor štimac), nastavljen je i dolaskom braće Kovač, koje s Mamićima veže kumstvo i prijateljstvo", naveo je Indeks.

Igrači ni ovog selektora "nisu shvatili", a u tri utakmice na kojima je vodio ekipu na SP, navijači Hrvatske nisu imali pretjeranih razloga za smijeh, barem ne od sreće, jer je tri puta miješao tim, piše Indeks.

"Ekipa je protiv Meksika izgledala i igrala po onoj Mandžukićevoj nakon remija protiv Srbije: "Nismo shvatili selektora". Nevidljivi napadač vjerovatno je isto mrmljao u bradu i protiv Meksika, jer na utakmici u kojoj je sve trebalo biti podređeno napadu, golu i pobjedi, bio je potpuno odsječen", navodi se.

Jutarnji list naveo je da su "vatreni doživjeli tužan kraj" i pisao o "varljivoj statistici" i "zelenom" Niki Kovaču koji je "pao na popravnom".

"Hrvatska je više držala loptu u posjedu - 55 odsto naprema 45 Meksika. Imali smo i više tačnih dodavanja - 376 naspram 299, ali rezultat na sajtu Fife piše 3:1 za Meksiko. Izgledala je Hrvatska nemoćno i jadno, baš kao i pre 12 godina u Japanu", naveo je Jutarnji.

"Ono što nije uspio kao igrač, Niko Kovač nije ni kao trener, 16 godina smo čekali prolaz u drugi krug Svjetskog prvenstva, vjerovali da je ova generacija ta. Da je stiglo vrijeme. Ali nije... Neće to veče ostati upamćeno po hrabroj igri, pre po velikom posrtanju (Ivana) Rakitića, (Ivana) Perišića, Mandžukića. Luka Modrić "probudio" se u drugom dijelu i taman kad je izgledalo da stvari idu na bolje, Luka je 'zaspao'", piše list.

Hrvatski mediji osvrnuli su se i na pisanje svjetskih medija o eliminaciji "vatrenih" sa Svjetskog prvenstva.

"Meksiko je i sedmi put uzastopno prošao grupu, a Hrvatska je ponovo razocarala svoje navijace", piše Vol strit žurnal, koji navodi da su posebno razocarali hrvatski napadači.

"Zvijezda Bajerna Mandžukić nije uputio udarac prema golu, u prvom dijelu pipnuo je loptu samo devet puta, a hrvatski golman Stipe Pletikosa duplo više. Veteran Ivica Olić se brzo umorio, a sredinom drugog dijela hrvatska igra se raspala", piše list.

Rojters je naveo da je hrvatska ekipa bila borbena, ali bezidejna, pogotovo u napadu.

"Hrvatska je izgubila od Meksika jer se previše uzdala u iskustvo svojih napadača, a ekipi je nedostajalo svježe krvi, mladih i poletnih igrača. Rupe u hrvatskom timu su bile očite i nisu ih mogle zakrpiti ni zvijezde poput Modrića ili Mandžukića, pa ni pobjeda nad vrlo slabim Kamerunom", naveo je Rojters.

Galerija

Bonus video: