Šumaherovi ljekarski izvještaji ukradeni, menadžerka prijeti

"Sadržaj svakog ljekarskog izvještaja je potpuno privatan i povjerljiv i ne smije da izađe u javnost. Zbog toga ćemo podnijeti krivične prijave"
4 komentar(a)
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2014. 08:31h

Sabine Kem, menadžerka sedmostrukog svjetskog šampiona Formule jedan Mihaela Šumahera rekla je da su ukradena i ponuđena na prodaju dokumenta za koje se tvrdi da su ljekarski izvještaji njemačkog vozača.

"Ukradena dokumenta se već nekoliko dana nude na prodaju. Te osobe tvrde da posjeduju medicinsku dokumentaciju o Mihaelu Šumaheru. Ne znamo da li su to originalni papiri, ali jasno je da je dokumentacija ukradena. Krađa je prijavljena", navela je Kem, prenijeli su nemački mediji.

Šumaher (45) je primljen na odjeljenje intenzivne njege neurohirurgije bolnice u Grenoblu 29. decembra pošto je teško povrijedio glavu u nesreći na skijanju. On je od tada stavljen u stanje vještačke kome i operisan je dva puta.

Njegova porodica je 16. juna saopštila da se probudio iz kome, a istog dana je iz Grenobla prebačen u bolnicu u Lozani. Tada je zamoljena javnost da "poštuje dugu fazu rehabilitacije, koja će biti isključivo privatnog karaktera".

"Sadržaj svakog ljekarskog izvještaja je potpuno privatan i povjerljiv i ne smije da izađe u javnost. Zbog toga ćemo podnijeti krivične prijave protiv svakoga ko objavi i sitnicu koja ima veze sa izvještajima ljekara", dodala je Kem.

Šumaher je tokom karijere pobijedio u rekordnoj 91 trci. Iz takmičenja u Formuli jedan povukao se 2012. godine.

Bonus video: