Novljanin ranjen u nogu tvrdi: Upucali me dok sam tuču sprečavao

“Metak je prošao tik uz butnu arteriju. Da ju je pogodio, mogao sam da iskrvarim”...
217 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2014. 18:01h

Policija traga za Novljaninom Radomirom Bigovićem (21) koji je, u noći između četvrtka i petka, u blizini otvorenog šanka "Baia Bjanka" u Kumboru, pokušao da ubije sugrađanina M. K. (22).

Novljanin M. K. (22) ispričao je juče "Vijestima" da je upucan ni kriv ni dužan, nakon što je pokušao da spriječi tuču.

“Sve se dogodilo u noći između četvrtka i petka, negdje oko dva sata poslije ponoći, nakon što su se četiri momka posvađala sa mojim drugom u lokalu u kojem smo sjedjeli”, rekao je Novljanin.

Dodao je da ne zna tačno šta je bio povod svađe i da su u jednom trenutku četiri muškarca njegovom drugu kazali da izađe ispred ugostiteljskog objekta.

“Počeli su da se čupaju i da viču na njega. Odmah sam im prišao i počeo da ih razdvajam. U tom metežu sam i pitao zašto diraju momka, kada je jedan od njih izvadio pištolj i zapucao u mom pravcu”, kazao je M. K.

Jedan od dva ispljena hica pogodio ga je u desnu butinu.

“Metak mi je prošao tik uz butnu arteriju. Da ju je kojim slučajem pogodio, mogao sam da iskrvarim na smrt, a samo sam pokušao da spriječim tuču”, rekao je Novljanin.

M. K. je dodao da je kasnije saznao ko su četiri muškarca koji su napali njegovog druga i da se radi o braći Bigović, kojim, kako je rekao, nije prvi put da čine slična djela.

Dodao je da su se nakon toga napadači razbježali.

“Drugi moj prijatelj tada me je prebacio u Vojnu bolnicu u Meljinama, gdje sam operisan”, kazao je on.

M. K. je dodao da je kasnije saznao ko su četiri muškarca koji su napali njegovog druga i da se radi o braći Bigović, kojim, kako je rekao, nije prvi put da čine slična djela.

“Cijela ta ekipa je problematična. Prije šest mjeseci su upali sa pištoljima i palicama u jedan lokal u Igalu i niko ih iz policije i tužilaštva nije dirao”, rekao je Novljanin, koji se trenutno oporavlja od ranjavanja u bolnici u Meljinama.

Dodao je da se nada da će njegova priča bar malo uticati da se ublaže “posljedice nasilništva u njegovom gradu, a o kojem neće niko da priča”.

Iz policije je saopšteno da su izuzeli tragove koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru i prikupili obavještenja od više osoba. Bigoviću je na teret stavljeno krivično djelo - ubistvo u pokušaju i za njim se od petka intenzivno traga.

Iz policije su kazali da im je Bigović odranije poznat po nasilništvu i nošenju oružja.

Bonus video: