Petar Vukčević neće dobiti 16.000 eura

Vukčević tvrdi da je nezakonito kažnjavan, zbog čega je pravdu potražio preko Osnovnog suda
87 pregleda 0 komentar(a)
Petar Vukčević, Foto: Arhiva Vijesti
Petar Vukčević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.06.2014. 18:25h

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Lidija Mitrović odbila je tužbeni zahtjev fudbalera Petra Vukčevića koji je od svog bivšeg kluba “Budućnost” tražio 16.000 eura zbog nezakonitog kažnjavanja.

Sadašnji fudbaler "Mladosti" tužio je “Budućnost” jer je, između ostalog, kažnjen sa 10.000 eura zato što je novinaru saopštio kolika mu je plata i kazao da je ne prima, čime je, prema mišljenju kluba, odao poslovnu tajnu.

Njegov advokat Aleksandar Kovačević najavio je da će se žaliti na presudu i istakao da sutkinja takvom odlukom mijenja pravni poredak Crne Gore.

On je ranije objasnio da je odlukom Fudbalskog saveza Crne Gore, maksimalna kazna za fudbalera do 40 odsto mjesečne zarade, dok je Vukčević kažnjen nekoliko puta većom sumom od njegove zarade.

Vukčeviću je prvog jula 2012. godine istekao ugovor sa klubom u kojem je bio jedan od nosilaca igre i kapiten. Kako bi naplatio potraživanja, tužio je bivši klub Arbitražnom sudu FSCG, kada je tražio 46.708 eura na ime neisplaćenih obaveza iz Ugovora o profesionalnom igranju.

Arbitražni sud je u februaru 2013. godine donio odluku kojom je utvrđeno da ima pravo na pomenuti iznos, ali da i "Budućnost" mora da bude ispoštovana sa 16.000 eura, jer je Vukčević nekoliko puta bio kažnjavan.

Vukčević tvrdi da je nezakonito kažnjavan, zbog čega je pravdu potražio preko Osnovnog suda u Podgorici.

Sutkinja je, obrazlažući odluku, navela da se sud nije bavio ocjenjivanjem zakonitosti disciplinskih odluka, jer to nije predmet tužbenog zahtjeva, već preispitivanje odluke Arbitražnog suda. "Sud nalazi da tužilac nije dokazao da je pobijanom Odlukom sadržana odluka o pitanjima koja prekoračuju granice arbitražnog ugovora, niti da je presuda Arbitražnog suda u suprotnosti sa javnim poretkom Republike Crne Gore", piše u obrazloženju presude.

Bonus video: