Kraj suđenja za prebijanje Pejanovića: Tužilac tvrdi da je krivica dokazana

Još se ne zna ko su policajci koji su s fantomkama ušli u betonjerku i brutalno tukli Pejanovića...
108 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Pejanović, Foto: Vesko Belojević
Aleksandar Pejanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.06.2014. 15:29h

U četvrtak će biti izrečena presuda u postupku koji se vodi protiv trojice policajaca zbog prebijanja pokojnog boksera Aleksandra Pejanovića.

Ivica Paunović, Milan Kljajević i Milanko Leković, optuženi su za zlostavljanje i mučenje putem pomaganja u sticaju sa nanošenjem teških tjelesnih povreda.

U završnim riječima, zastupnik optužbe Saša Čađenović, ocijenio je da je optužnica u cjelosti dokazana i da je nesporno da je Pejanović prebijen u prostorijama za zadržavanje, kada su mu nanijete teške tjelesne povrede.

“Ovakav zaključak proizilazi iz iskaza Gorana Stankovića”, naveo je tužilac Čađenović.

Branilac optuženih, advokat Nikola Martinović, kazao je da okrivljene treba osloboditi optužbi, jer “nije izveden nijedan dokaz koji bi potvrdio priču Stankovića”.

“Ništa od osnovnih elemenata krivičnog prava nemamo ovdje - nemamo ni radnju, ni vrijeme izvršenja krivičnog djela”, istakao je Martinović.

To je treće suđenje policajcima, jer je Viši sud dva puta ukidao osuđujuću presudu. Prethodnom presudom, Paunović, Kljajević i Leković osuđeni su na po sedam mjeseci zatvora. Njihove kolege Dobrivoje Đuričić i Bojan Radunović, pravosnažno su oslobođeni optužbi, kao i policijske starješine podgoričkog Centra bezbjednosti Ratko Rondović i Dušan Raičević.

Pejanović je u betonjerci završio nakon protestnog mitinga zbog Vladinog priznanja nezavisnosti Kosova prije pet godina.

Još nije utvrđeno ko su policajci koji su tada s fantomkama ušli u pritvorsku jedinicu i brutalno pretukli Pejanovića. On je ubijen u maju prošle godine, a za ubistvo je pravosnažno osuđen policajac Zoran Bulatović.

Bonus video: