Vilja majstorijom i suzama najavio kraj reprezentativne karijere

"Odlaskom Davida Vilje iz reprezentacije, ostaće velika praznina", kazao je golman Pepe Rejna
2 komentar(a)
Vilja, Foto: Beta/AP
Vilja, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.06.2014. 11:35h

Visente del Boske je u posljednjem meču na Mundijalu izmiješao sastav, dao šansu igračima koje nije mnogo koristio u prva dva duela i trijumf je stigao - pred „crvenom furijom” je pala Australija u Kuritibi (3:0).

Španci su imali nekoliko dana da se oporave od šoka i bolne eliminacije već u grupi, pa su protiv Australijanaca, ako ništa drugo, pokazali da nisu zaboravili da igraju fudbal.

David Vilja je u 36. minutu fantastičnim golom petom (asistencija Huanfrana) načeo „kengure” i majstorijom se praktično oprostio od dresa nacionalnog tima, jer je ovaj 32-godišnjak jedan od mnogih „senatora” koji su u Brazilu odigrali posljednje minute za Španiju.

"Njegovim odlaskom, ostaće velika praznina", kazao je golman Pepe Rejna.

A kada je zamijenjen u 56. minutu (ušao Huan Mata), Vilja je sjeo na klupu u suzama...

"Vilja je rekao da mu je ovo bila posljednja utakmica za reprezentaciju, nisam to znao. Razumijem njegovu reakciju, bio je tužan nakon svega. Imali smo želju da se pobjedom oprostimo od Mundijala i zadovoljan sam kako smo odigrali", rekao je Del Boske i najavio da će se o njegovoj budućnosti na klupi više znati u narednom periodu.

"Narednih dana, najkasnije naredne sedmice će se znati sve", istakao je Del Boske.

Istovremeno, bivši napadač Barselone i Atletiko Madrida je juče postao treći španski fudbaler koji je postizao golove na tri Svjetska prvenstva, nakon Hulija Salinasa, Fernanda Jera i Raula Gonsalesa.

U nastavku je pogađao i Fernando Tores u 69, te Mata u 82.

Bonus video: