Roben: Mi smo narandžasti lavovi

"Dovoljan nam je bio i bod, ali mi smo se borili kao lavovi. Narandžasti lavovi", kazao je Arjen Roben, koga je FIFA proglasila za igrača utakmice protiv Čilea
1 komentar(a)
Roben, Foto: Beta/AP
Roben, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.06.2014. 11:25h

Holanđani igraju sjajan fudbal u Brazilu, potvrdio je to i posljednji meč u grupi. Duel sa Čileom koji je obilovao taktiziranjima - i u postavama i u igri na terenu - „narandžasti” su dobili sa 2:0 golovima rezervista u finišu. Dovoljno za prvo mjesto u grupi iz koje su prije pet dana odlepršali i svjetski šampioni, Španci.

"Dovoljan nam je bio i bod, ali mi smo se borili kao lavovi. Narandžasti lavovi", kazao je Arjen Roben, koga je FIFA proglasila za igrača utakmice.

Ofanzivac Bajerna uzeo je loptu na centru u finišu prvog poluvremena i sam se sjurio na gol Čileanaca, niko nije mogao da ga zaustavi, a kada su svi vidjeli loptu u mreži, ona je prohujala pored stative. Bio je to jedini zanimljivi detalj u prvom poluvremenu, u kojem su obje selekcije igrale „kontrolisani fudbal”, bez rizika i sa kočnicom u napadačkim akcijama.

Čileanci, kojima je trebala pobjeda za 1. mjesto, konačno su jurnuli po trijumf u posljednjih 20 minuta, ali su kažnjeni sa dva gola.

Oba su djelo rezervista - Liroj Fer je proveo na terenu svega 90 sekundi prije nego što je centaršut Janmata pretvorio u gol (igrao se 77. minut), da bi Depaj u nadoknadi realizovao izvrsan prodor i asistenciju Robena za 2:0.

"Ponosan sam na moje saigače. Vidjeli ste kako su se borili danas. Pokazali smo da smo velika reprezentacija, nismo Čileancima ostavili ni šansu", rekao je Roben, koji je na pitanje šta se promijenilo u reprezentaciji poslije debakla na Euru 2012. odgovorio:

"Mislim da selektor Van Gal ima čarobni štapić!"

Sa duela u Sao Paulu pamtiće se podatak da su Holanđani prvi put nakon 18 godina počeli meč bez igrača u prvoj postavi čije ime počinje na - Van!

U Sao Paulu presudili rezervisti - Fer pogodio nakon samo 90 sekundi na terenu, pobjedu potvrdio Depaj u nadoknadi (2:0)

Bonus video: