Meksikanci nakrivili sombrero, Hrvate poslali kući

"Momci su samo izašli na teren i uradili ono što je trebalo", bio je kratak i jasan selektor Meksika Migel Erera
317 pregleda 23 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2014. 23:04h

Hrvatima je trebala pobjeda za plasman u osminu finala, ali je ovo ipak Mundijal selekcija sa američkog kontinenta - Meksikanci su na areni “Pernambuko” u Resifeu bili i svježiji i brži za konačnih, na kraju i ubjedljivih 3:1.

"Momci su samo izašli na teren i uradili ono što je trebalo", bio je kratak i jasan selektor Meksika Migel Erera.

“Sombrerosi” idu u drugi krug, šesti put zaredom na mundijalima, Hrvati se opraštaju nakon prve faze, baš kao prije osam godina u Njemačkoj, ili prije 12 u Koreji i Japanu (na prošlom Mundijalu u Južnoj Africi nisu ni učestvovali).

Zapravo, otkada su osvojili legendarnu bronzu u Francuskoj 2008, Hrvati se nisu plasirali u drugu fazu na svjetskim šampionatima, a prokletstvo se nastavilo i na najvećem Svjetskom prvenstvu od svih, brazilskom...

Meksikanci su na kraju otklonili dilemu, pokazali su da ekipa Nika Kovača nije ni zaslužila da ide u drugu fazu, uprkos dobroj partiji protiv Brazila i porazu u kojem je sudija “umiješao prste”, te raspjevanoj partiji protiv Kamerunaca...

"Čestitam Meksikancima, bili su bolji od nas. Presudili su prekidi, oni su trebali da budu naš adut, a primili smo dva gola nakon kornera", kazao je Niko Kovač, selektor Hrvatske.

Mjesta u nokaut fazi ima samo za selekcije koje jednostavno, brzo i okomito napadaju, a to su u ovom trenutku Meksikanci, bez obzira na to što im je najveća zvijezda rezerva u Mančester junajtedu (Ćićaroto), a Hrvati imaju asove Reala (Modrić), Bajerna (Mandžukić) i sada Barselone (Rakitić)...

Veza Modrić-Mandžukić nije funkcionisala sinoć u Resifeu, Hrvati su prvu pravu šansu imali tek u finišu (Rebić), kad su Meksikanci vodili 2:0 i kad je bilo sve gotovo...

Srednjeamerička selekcija je od starta pokazala da je ne interesuje igra na bod, selektorov prezimenjak Ektor Erera je u 16. minutu pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa, veliku šansu imao je i Peralta...

Pravi ritam Meksikanci su uhvatili u nastavku, a “procurelo” je u 72. minutu - Rafa Markes je nakon kornera Erere glavom matirao Pletikosu.

Selektor “sombrerosa” bacio je sako u nebo od zadovoljstva, a goleada se nastavila. Perfektan kontranapad u 75. minutu krunisao je Gvadrado, šutem pod prečku hrvatskog gola. Meksikanci se tu nisu zaustavili, Čićarito je u 82. minutu glavom nakon novog kornera definitivno zakazao obračun sa Holanđanima u osmini finala.

Perišić je golom tri minuta prije kraja samo podsjetio ko je bio najbolji Hrvat na Mundijalu...

HRVATSKA - MEKSIKO 1:3

Resife - Stadion "Pernambuko". Gledalaca: 42.000 Sudija: Ravšan Irmatov (Uzbekistan). Strijelci: Perišić u 87. minutu za Hrvatsku, Markes u 71, Guardado u 75. i Ćićarito u 82. minutu za Meksiko.

Hrvatska: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Lovren, Vrsaljko (od 58. Kovačić), Pranjić (Jelavić), Modrić, Rakitić, Olić (Rebić), Mandžukić, Perišić.

Meksiko: Očoa, Rodriges, Markes, Moreno, Agilar, Lajun, Eerera, Guardado (Fabijan), Vaskez, Dos Santos (Ernaneš), Peralta (Pena).

Galerija

Bonus video: