Kolumbija ne želi da prokocka prvo mjesto

"Pred nama su Japanci. Iako su igrali loše u prva dva duela, to nas ne zavarava. Želimo da obezbijedimo prvu poziciju", kaže selektor Kolumbije Hose Pekerman
0 komentar(a)
Kolumbija, Foto: Beta/AP
Kolumbija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.06.2014. 12:33h

U grupi C uzbuđenja dostižu vrhunac. Susret između Kolumbije i Japana, koji će se odigrati u Kujabi od 22 časa, može da obezbijedi prvo mjesto Južnoamerikancima i pošalje kući „samuraje”. Kolumbijci su na čelu tabele sa šest bodova, tri više od drugoplasirane Obale Slonovače i pet više od Japana, koji je treći. Kolumbiji i bod odgovara da bude prva na tabeli, dok porazom takođe prolazi, ali je moguće da ih Didije Drogba i drugovi svrgnu sa „pol pozicije”.

"Pred nama su Japanci. Iako su igrali loše u prva dva duela, to nas ne zavarava jer je za našu ekipu bitan ovaj meč, kojim možemo da obezbijedimo prvu poziciju - kaže selektor Kolumbije Hose Pekerman.

„Samuraji” moraju da trijumfuju ukoliko žele da zadrže neke šanse za prolaz, ali ne zavisi sve od njih jer Grčka mora da savlada „slonove”. Ako se još uzme u obzir igra koju su prikazali Japanci u prethodna dva meča - čini se da nemaju čemu da se nadaju. Selektor Japana, Alberto Zakeroni ima problem i sa Šinđijem Kagavom koji je imao razočaravajuću sezonu u Mančester junajtedu, a ne pruža dobre partije ni u reprezentaciji.

"To je problem nas trenera sa kojim moramo da se nosimo kada nam najbolji igrači ne igraju dobro. Mislim da imamo psihički problem. Ako želimo da savladamo Kolumbiju, moraćemo da pružimo mnogo bolju partiju od prethodnih", poručuje Zakeroni.

Utakmica u Kujabi počinje u 22 sata po srednjoevropskom vremenu.

Bonus video: