Francuska želi pobjedu nad Ekvadorom i reprizu 1998.

Francuska fudbalska javnost je veoma optimistična poslije dobrog početka Mundijala u Brazilu, a selektor Didije Dešam je rekao da ga brine takva vrsta poređenja
0 komentar(a)
Francuska, Mundijal, Foto: Reuters
Francuska, Mundijal, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.06.2014. 16:10h

Francuska će ako u četvrtak pobijedi Ekvador ponoviti rezultat od prije 16 godina, kada je zabilježila tri trijumfa u grupi i na kraju osvojila Svjetsko prvenstvo, čiji je bila domaćin.

Francuska fudbalska javnost je veoma optimistična poslije dobrog početka Mundijala u Brazilu, a selektor Didije Dešam je rekao da ga brine takva vrsta poređenja.

Dešamu se pridružio predsjednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel le Gre, koji je izjavio da "stvari idu previše brzo" i da bi trebalo usporiti sa velikim očekivanjima.

“Ko je mislio da će Kostarika imati šest bodova poslije dvije utakmice u grupi u kakvoj jeste? Niko!”, rekao je Dešam.

Francuska je sa dva ubjedljiva trijumfa obezbijedila prvo mjesto u grupi, a Ekvador će proći ako pobijedi, a Švajcarska ne savlada Honduras u posljednjem kolu.

"Mi ćemo u svakom slučaju imati mnogo posla", kazao je reprezentativac Ekvadora Frikson Eraso.

A njegov saigrač Kristijan Noboa zabrinut je zbog ubojitog napada francuskog tima.

"Postigli su osam golova na jednoj utakmici (protiv Jamajke) prije prvenstva. Postići pogodak na Mundijalu je teško, a dati osam u dvije utakmice vam govori o kakvoj ekipi se zapravo radi", istakao je Noboa.

Utakmica između Francuske i Ekvadora igraće se u srijedu od 22 časa u Rio de Žaneiru.

Bonus video: