“Uspavanka za Vuka Ničijeg“ na sceni između crkava u Budvi

U predstavi igraju Viktor Savić, Marija Vicković, Vanja Milačić, Bojan Krivokapić i Pavle Jerinić. Predstava je na repertoaru “Grada teatra” i 24. juna
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2014. 10:55h

Predstava “Uspavanka za Vuka Ničijeg“, prošlogodišnja koprodukcija “Grada teatra“ sa Narodnim pozorištem iz Beograda, biće izvedena večeras u 22 sata na sceni između crkava u Budvi.

Predstava je nastala po istoimenom romanu Ksenije Popović, dramatizaciju je uradila Bojana Mijović, a režiju Đurđa Tešić.

Rediteljka predstave, Đurđa Tešić, ukazala je na svoje viđenje pomenutog teksta:

"Uspavanka za Vuka Ničijeg' je predstava o ljubavi i prijateljstvu četvoro ljudi odraslih u domu za nezbrinutu decu. Jedan tragični događaj iz prošlosti obilježio je njihovo odrastanje. Ljubav između dva mlada, čista bića postaće ljubavni trougao zauvijek osjenčen osjećanjem krivice. Postoji li zajedničko osjećanje krivice? Može li snaga prijateljstva nadoknaditi gubitke? Možemo li i umijemo li da oprostimo greške iz prošlosti?".

Osnovni problem ove drame, Bojana Mijović, koja je uradila dramatizaciju, vidjela je u razrješenju pitanja krivice:

"Bili su mladi i puni nade jer su pored sebe samih, samo nju i imali. Jedan događaj promijenio je njihove živote zauvijek. Ostala je krivica. Da li je nametnuta, da li je djeljiva, da li postoji?“.

Režiju potpisuje Đurđa Tešić, dramatizaciju je uradila Bojana Mijović, scenografiju Boris Maksimović, kostime Sara Kurtović, muziku Vladimir Pejković.

U predstavi igraju Viktor Savić, Marija Vicković, Vanja Milačić, Bojan Krivokapić i Pavle Jerinić. Predstava je na repertoaru “Grada teatra” i u utorak, 24. juna.

Bonus video: