Branislav Gugi Savić optužuje Kuljaču: Uskoro će i Jaz doći na red

"U novom postupku se stvaraju uslovi da se Kuljača izjasni o nezakonito stečenoj imovini koja se vodi na druga lica", kaže Savić
165 pregleda 24 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2014. 20:06h

Budvanski biznismen Branislav - Gugi Savić, kazao je juče da je siguran da bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača naslućuje da će protiv njega podnijeti još jednu krivičnu prijavu zbog novca koji mu je, kako tvrdi, dao u Budvi, a koji je povezan sa Jazom.

Savić je to kazao reagujući na odgovor Kuljačinog pravnog zastupnika, advokata Zorana Piperovića, koji je, dan ranije kazao da u naredbi za sprovođenje istrage nema nikakvih dokaza o tome da je njegov branjenik počinio prevaru na štetu Savića.

"Kada sam juče otvorio petu stranu "Vijesti", iznenadio me na baš jasan naslov, a onda i tekst R. K. Da li ima dokaza da je imenovano lice počinilo prevaru na moju štetu nije na nama da cijenimo, već naprotiv, to će utvrđivati sudski organi. Ono što Vi i ja znamo jeste da je nesporno da sam Vam u tom periodu pozajmio 1,2 miliona eura. Prosto je nerazumljivo da kada ste od mene pozajmljivali novac, uzimali ste ga sami, a sada Vam je za vraćanje i komunikaciju sa mnom potrebno da ispred Vas stoji porodica, advokati, a naročito mediji", napisao je Savić, odgovarajući bivšem gradonačelniku metropole crnogorskog turizma i kumu, Kuljači.

Savić, vlasnik preduzeća “Gugi comerc”, ranije je srpskom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv Kuljače zbog prevare od 1,2 miliona eura. Tamošnje Tužilaštvo pokrenulo je istragu u okviru koje je Kuljača prije par dana saslušan u Palati pravde.

Savić (foto: Vuk Lajović)

"Prosto, želim da istaknem da bi meni, kao oštećenoj strani, konkretno u ovom postupku bilo od velikog značaja da se utvrdi nenadležnost srbijanskog suda i tužilaštva. Ovo iz razloga što bi pred pravosudnim organima u Crnoj Gori ovaj postupak mnogo kraće trajao imajući u vidu da je dovoljno da se na Googlu ukuca Vaše ime i prezime i da se dobiju detaljne i jasne informacije o svim postupcima koji se vode protiv Vas, a koji su pokrenuti, jer postoji osnovana sumnja da ste Vašim radnjama pričinili štetu, u značajnim novčanim iznosima bilo pojedincima, bilo društvenoj zajednici", napisao je Savić odgovarajući Kuljači.

On je poručio bivšem kumu da ga je, kada su u pitanju postupci koji se vode pred Osnovnim sudom u Kotoru, advokat morao upoznati sa okolnostima i pružiti mu informacije da su zaključene glavne rasprave.

"Izvedeni dokazi koji su priloženi uz tužbu, jasno ukazuju na osnovanost tužbenih zahtjeva. Postupci koji se vode imaju samo jedan cilj, da vratim ono što je Rajko Kuljača uzeo od mene lično i od privrednog društva 'GC', čiji sam ja osnivač i vlasnik, zapravo da vratim 'svoje'. Postupci su pokrenuti nakon višegodišnjeg obećavanja da će novac vratiti od utorka do petke, od petka do utorka. Kada je već bilo jasno da obećanja neće ispuniti, pokrenuti su postupci, ali ne sa ciljem moralnog diskriminisanja. U tom djelu mu ne moram pomagati, jer sam mišljenja da se on svojim radnjama i djelima dovoljno, makar u svom okruženju, moralno dokazao", kazao je Savić.

Budvanski biznismen je kazao da u novim postupcima predstoji bivšem gradonačelniku Budve da opravda višemilionsku stečenu imovinu, na teritoriji Beograda.

"Pretpostavljam, vrlo lako, imajući u vidu činjenicu da su plate on i njegovi zaposleni u Opštini Budva primali jednom u pola godine. Siguran sam da Rajko Kuljača naslućuje da će uslijediti nova krivična prijava, zbog skoro istog novčanog iznosa koji sam mu dao na teritoriji Opštine Budva, a vezana je za Jaz. Ovaj iznos je skoro iznuđen od mene, a u novom postupku se stvaraju uslovi da se izjasni ne samo na ove okolnosti, već i za nezakonito stečenu imovinu, a koja se vodi na druga lica i to sve pred crnogorskim pravosuđem", poručio je Savić.

Galerija

Bonus video: