Varela u 95. minutu vratio nadu Portugalu

Najbolji fudbaler svijeta Kristijano Ronaldo je fenomenalno asistirao Silvestreu Vareli, koji je donio Portugalu bod protiv SAD i ostavio mu teoretsku šansu da može do osmine finala
7 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2014. 00:29h

Kristijano Ronaldo ne želi da se oprosti od Mundijala - najbolji fudbaler svijeta je u 95. minutu fenomenalno asistirao Silvestreu Vareli, koji je donio Portugalu bod protiv SAD (2.2) i ostavio mu teoretsku šansu da može do osmine finala.

U posljednjem meču u ponoćnom terminu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, "jenkiji" su preokrenuli na 2:1 i bili na pragu 16 najboljih ekipa svijeta, ali se odluka odlaže za posljednje kolo.

Portugal je poveo golom Nanija nakon greške odbrane Amera već u 5. minutu, da bi SAD preokrenula u nastavku.

Prvo je Džermejn Džons odličnim šutem sa 20-ak metara poravnao u 64. minutu, a u 81. je kapiten Klint Dempsi preokrenuo na nesvakidašnji način - nakon odlične akcije i asistencije Grejema Zusija, bivši igrač Fulama i Totenhema je stomakom ugurao loptu u mrežu!

Dao gol stomakom: Klint Dempsi pogađa za 2:1

Kada se činilo da će SAD imati šest bodova, Portugal je izjednačio i ostavio nadu da se može domoći osmine finala.

Pred posljednje kolo Njemci i Ameri imaju po četiri boda, a Gana i Portugal po jedan. Jirgenu Klinsmanu i njegovim zemljacima remi garantuje prolazak u osminu finala.

Ako u tom duelu ne bude "miroljubivo", Gana i Portugal bi u međusobnom susretu jurili pobjedu za nokaut fazu, s tim da bi Evropljani morali da slave sa velikom gol razlikom, baš kao i Afrikanci, ali samo u slučaju poraza Njemaca...

Galerija

Bonus video: