Posljednja šansa za Špance bar da upišu jednu pobjedu

"Imamo gorak ukus u ustima nakon dva poraza i pokušaćemo da makar savladamo za kraj Australiju. Moramo da pokažemo svijetu da Španija ima budućnost u fudbalu", kazao je Fernando Tores
0 komentar(a)
Fernando Tores i Visente del Boske, Foto: Reuters
Fernando Tores i Visente del Boske, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.06.2014. 11:58h

Španci će u Koritibi od 18 časova neočekivano odigrati svoj posljednji meč na Svjetskom prvenstvu.

Njihov protivnik će biti Australija koja je takođe ispala i ima isti skor u grupi B kao i aktuelni svjetski prvaci - dva poraza.

Iako će meč biti bez ikakvog rezultatskog značaja, igrači „crvene furije” će učiniti sve da se domognu prve pobjede na ovogodišnjem Mundijalu.

"Želim da završimo Mundijal sa pobjedom. Imamo gorak ukus u ustima nakon dva poraza i pokušaćemo da makar savladamo za kraj Australiju. Moramo da pokažemo svijetu da Španija ima budućnost u fudbalu", kazao je Fernando Tores.

Mediji u Španiji su već najavili rekonstrukciju tima za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se igra u Francuskoj 2016. godine, a fudbalski savez Španije je najavio da želi Del Boskea na klupi i u narednim godinama.

Što se tiče Australije, za njih neće nastupiti njihov najbolji igrač Tim Kejhil zbog suspenzije i iskusni vezista Mark Brešano zbog povrede.

I pored poraza od Čilea u prvom i Holandije u drugom meču, „kenguri” su pokazali da su dostojni igranja na svjetskom prvenstvu.

"Svi znaju ko je Španija. Na nama je da pokažemo zube i sa predstavimo zemlju u najljepšem svjetlu. Fokusiraćemo se na njihov napad koji je sačinjen od igrača vrhunske klase. Ne smije da nas zavara to što su prva dva meča poraženi", kazao je kapiten Mile Jedinak.

Bonus video: