Čile - Holandija: Bez kalkulacija, za nastavak niza

Ko god bude igrao sa Brazilom, čeka ga težak meč. Ali, to nas ne zanima, želimo samo 1. mjesto u grupi - kaže Arturo Vidal
3 komentar(a)
Arturo Vidal, Foto: Reuters
Arturo Vidal, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.06.2014. 09:28h

Kalkulacija nema i ne može ni da ih bude - Čile i Holandija će u međusobnom obračunu odlučiti ko će osvojiti 1. mjesto u grupi B, a ni jedne ni druge, bar dok se meč završi, neće zanimati ko će im biti rival u osmini finala.

Vjerovatno je da će pobjednik u prvom meču nokaut faze izbjeći domaći Brazil, ali to niko ne može da mu garantuje. „Roha” i „oranje” imaju sasvim dovoljno motiva, jer bi im nastavak pobjedničkon niza dao krila...

"Ko god bude igrao sa Brazilom, čeka ga težak meč. Teško je igrati sa Brazilom na njegovom terenu, jer je to jedan od kandidata za titulu. Ali, to nas trenutno ne zanima, koncentrisani smo samo na to da osvojimo 1. mjesto u grupi. Čeka nas svojevrsno finale, jer oba tima hoće pobjedu"m poručio je Arturo Vidal.

Vezista Juventusa na svoju odgovornost igra na Mundijalu, jer je nedavno operisao meniskus. Propustio je gotovo sve pripremne utakmice, ali ni ne pomišlja da preskoči duel sa timom Luja van Gala. Jednostavno, ne želi da propusti bilo koji meč tima za koji kaže da je najbolji u istoriji Čilea.

"Čini mi se da je ovo najbolja generacija Čilea, zbog kvaliteta igrača koje imamo. Mnogo nas igra u inostranstvu i kada se skupimo jači smo nego ijedan drugi sastav koji je Čile ikada imao", naglasio je Vidal.

Holanđani u posljednju utakmicu grupne faze ulaze bez trostrukog strijelca u prva dva kola, Robina van Persija (žuti kartoni), i Bruna Martins Indija, koji mora da odmara sedam dana zbog potresa mozga zadobijenog na utakmici sa Australijom.

A Van Gal, kao i uvijek, vodi neke svoje ratove. Selektor „lala” je napao Fifu, zbog činjenice da se prvo igraju mečevi u grupi B, pa tek onda u grupi A, u kojoj je Brazil.

"Pred svaki meč, iz Fife pričaju o fer-pleju. Ali, onda prave ovakve trikove. Ovo nije dobra stvar, ovo nije fer-plej. Bez obzira na to, fokusiraćemo se na pobjedu protiv Čilea i nećemo razmišljati o Brazilu. Samo se nadamo da će sve u grupi A biti u sportskom duhu", poručio je Van Gal.

Bonus video: