Rozberg pobijedio u Spilbergu

Najbolji je ove sezone bio i u Melburnu i Monte Karlu. Njegov klupski kolega, Britanac Luis Hamilton, osvojio je drugo mjesto, dok je treće pripalo Fincu Valteriju Botasu u Vilijamsu
67 pregleda 0 komentar(a)
Niko Rozberg, Foto: Reuters
Niko Rozberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.06.2014. 14:14h

Vozač Mercedesa, Njemac Niko Rozberg, pobjednik je Velike nagrade Austrije, osme trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 koja je vožena danas u Spilbergu.

Rozberg je do treće pobjede ove sezone, ukupno šeste u karijeri, došao u vremenu sat, 27 minuta, 54 sekunde i 97,6 stotinki.

Najbolji je ove sezone bio i u Melburnu i Monte Karlu. Njegov klupski kolega, Britanac Luis Hamilton, osvojio je drugo mjesto, dok je treće pripalo Fincu Valteriju Botasu u Vilijamsu.

Njegov klupski drug, Brazilac Felipe Masa, koji je startovao sa pol pozicije, osvojio je četvrto mjesto, peti je bio Španac Fernando Alonso u Ferariju, a šesti Meksikanac Serhio Peres u bolidu Fors Indije.

Bodove su još osvojili Danac Kevin Magnusen u Meklarenu, australijski vozač Danijel Rikardo u Red Bulu, Njemac Niko Hulkenberg u bolidu Fors Indije i Finac Kimi Raikonen u Ferariju.

Rozberg je vodeći u plasmanu vozača sa 165 bodova, Hamilton je drugi sa 136, a treći Rikardo 83 boda.

Mercedes je vodeći u plasmanu vozača sa 301 bodom.

Red bul je drugi sa 143, dok treće mjesto zauzima Ferari sa 98 bodova.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 biće vožena 4. jula u Silverstonu za Veliku nagradu Velike Britanije.

Bonus video: