Portugal bez prava na grešku protiv Amerikanaca

Osim razmišljanja o izabranicima Jirgena Klinsamana, u taboru Portugala su gledali i ka ljekarskoj ekipi, koja je uspjela da oporavi Kristijana Ronalda
3 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2014. 11:33h

Nakon ubjedljivog poraza od Njemačke (4:0), pred fudbalerima Portugala je imperativ pobjede u duelu sa Amerikom (večeras u ponoć).

U slučaju remija ili novog poraza, mogli bi već da pakuju kofere.

Osim razmišljanja o izabranicima Jirgena Klinsamana, u taboru Portugala su gledali i ka ljekarskoj ekipi, koja je uspjela da oporavi Kristijana Ronalda.

Prva zvijezda tima je imala problema sa povredom koljena, ali će istrčati na teren stadiona „Amazonija” od prvog minuta.

"Nisam ljekar, ali iz onoga što se vidjelo na posljednjem treningu, Kristijano je dobro. Odradio je trening sa timom, bez problema je šutirao i sigurno je da će biti u sastavu", rekao je Migel Veloso, vezista Portugala.

Paolo Bento je nekoliko dana imao da nađe zamjenu za štopera Pepea, koji je dobio crveni karton protiv Njemaca, i lijevog beka Fabija Koentraa, za koga je prvenstvo završeno zbog povrede.

Pepea bi trebalo da zamijeni iskusni Rikardo Kosta, dok će mjesto Koentraa zauzeti 23-godišnji Andre Almeida (Benfika).

"Jasno nam je da moramo da pobijedimo ako želimo da ostanemo u trci za drugi krug. Pritisak postoji, ali vjerujem u igrače, vjerujem u tim koji će izaći na teren. Amerika je u duelu sa Ganom pokazala kvalitet. Biće teško, ali vjerujem da uz maksimalnu koncentraciju možemo doći do pobjede", optimista je Bento.

Amerikanci su se, sa druge strane, u miru pripremali za okršaj sa Portugalom.

Klinsman je odlučio da izvrši dvije izmjene u odnosu na prvi meč, a jedna je prinudna.

Umjesto povrijeđenog Džozi Altindora na teren će Aron Johanson, dok će strijelac pobjedonosnog gola u prvom meču Džon Bruks zamijeniti Meta Baslera.

"Portugalci će sada doći „ljuti” poslije poraza od Njemačke, a ne znamo kako će u toj situaciji reagovati Kristijano Ronaldo. Međutim, mi treba da igramo našu igru, da pokažemo da vrijedimo i da nismo slučajno došli ovdje", istakao je Klinsman.

Bilo je pitanje da li će igrati kapiten Klint Dempsi, koji je dobio udarac u nos protiv Gane.

"Klint će biti spreman, a povrede su sastavi dio fudbala. Takve stvari se dešavaju i svi igrači moraju da budu spremni kada dobiju šansu. Spremni smo za duel sa Portugalom, nadam se pobjedi", zaključio je Klinsman.

Galerija

Bonus video: