Priča i kontakt

Za savršenu vezu potrebno 22 minuta dnevno

radite zajedno neke nove stvari i uskoro ćete se osećati kao na početku veze. Upravo iz ovog razloga, većina parova se ponovo zaljubljuje na odmoru
7 komentar(a)
ljubav, par, Foto: Shutterstock
ljubav, par, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.06.2014. 09:41h

Za uspješno funkcionisanje veze potrebno je, matematički izraženo, samo 22 minuta dnevno - 20 minuta razgovora i 2 minuta fizičkog kontakta.

Druga velika prijetnja za vezu i bliskost su neriješene svađe i povrijeđena osećanja.

Partner koji odluči da ignoriše ono što mu smeta ili ga vrijeđa kod drugog partnera samo pogoršava odnose. Razgovor u kojem će obje strane iznijeti sve o svojim motivima da nešto učine, kao i o emocijama, jedini je način za oslobađanje akumulirane tenzije u vezi.

Kada ste s nekim godinama, to znači da ste mu već skoro sve ispričali iz svog života, kao i on vama.

Zato je jedini način za napredovanje veze uključivanje novih zajedničkih aktivnosti u život. Naravno, neophodno je da određeno vrijeme posvetite samo sebi i stvarima koje samo vas zanimaju. Razmjenjivanje priča o iskustvima koja ste doživjeli neozavisno jedno od drugog osvježiće vašu vezu.

To će vam pomoći da ponovo vidite svog partnera, kao i on vas, u drugom svijetlu i izvan veze.

S druge strane, ako stalno viđate partnera u istim okolnostima, na primjer u kući, na kauču ispred televizora i slično, on će vam, baš kao i veza, neminovno dosaditi. Zato izađite na ručak tokom radne nedjelje, ili izađite sa njim i njegovim kolegama da biste vidjeli kako se ponaša prema njima.

Na početku, to će vam možda biti čudno i neprijatno, ali je i neophodno. Ništa ne može da ubrza rad srca kao kada vidite da druga žena flertuje s vašim muškarcem. Samo, pobrinite se da on tAčno zna šta možete, a što ne možete da tolerišete. Nove aktivnosti, kao i priče o njima, aktiviraju proizvodnju hormona dobrog raspoloženja.

Stoga radite zajedno neke nove stvari i uskoro ćete se osećati kao na početku veze. Upravo iz ovog razloga, većina parova se ponovo zaljubljuje na odmoru.

Preporučujemo za Vas