1,2 miliona eura

Kuljačin advokat odbacio optužbe za prevaru: Nema ugovora ni priznanica

Sud je nadležan da utvrdi da li je bila prevara ili nije. Neću govoriti o tome ko je koga zvao za kuma, kazao je Piperović
77 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2014. 19:37h

Pravni zastupnik bivšeg gradonačelnika Budve Rajka Kuljače, advokat Zoran Piperović, kazao je juče da u naredbi za sprovođenje istrage nema nikakvih dokaza o tome da je njegov branjenik počinio prevaru na štetu Budvanina Branislava - Gugija Savića.

Savić je srpskom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv Kuljače zbog prevare od 1,2 miliona eura, zbog čega je tamošnje tužlaštvo pokrenulo istragu, u okviru koje je bivši gradonačelnik Budve i saslušan prije par dana u beogradskoj Palati pravde.

Budvanski biznismen Savić tvrdi da je Kuljači dao 1,2 miliona eura, koje mu ovaj nije vratio i da za to ima dokaze.

Piperović je, reagujući na Savićeve tvrdnje, objavljene u “Vijestima” 21. juna, kazao da je ovaj iznio niz netačnih podataka.

Kazao je da mu je potpuno nejasno zašto Savić, kada je već podnio prijavu tužilaštvu, i kada je donijeta naredba za sprovođenje istrage, već nekoliko puta to komentariše u medijima.

“Sud je nadležan da utvrdi da li je bila prevara ili nije. Neću govoriti o tome ko je koga zvao za kuma, ali tvrdim sljedeće - juče sam imao prilike da vidim naredbu za sprovođene istrage KT/2847/14, kao pravniku, jedna stvar mi je odmah upala u oči, a to je da se na vrlo pravno problematičan način pokušava vezati nadležnost srbijanskog državnog organa u postupanje po krivičnoj prijavi protiv Kuljače”, rekao je Piperović.

Advokat Rajka Kuljače istiće da u dispozitivu naredbe za sprovođenje istrage piše da je radnja izvršenja u Beogardu, u periodu od 2009. do 2014. godine, a da u naredbi piše da se sve dešava u Crnoj Gori.

“Na taj način se nije mogla vezati nadležnost srbijanskog suda i srbijanskog tužilaštva”, kazao je Piperović.

On je istakao da iz izjava Savića, koje su objavljene juče u “Vijestima”, proizlazi da je Kuljača primio novac u Beogradu, a da u dokumentu pravosudnih organa Srbije piše da je taj novac dat iz tri puta, na teritoriji Crne Gore.

“Piše da je dat u Budvi, supruzi Rajka Kuljače, koja to decidno odbacuje. Rekla mi je čak i da je zgrožena načinom na koji se pokušava izmanipulisati javnost i sud. Od kolega Dapčevića i koleginice Bojane Franović, jutros sam saznao da parnice u Kotoru nijesu dobijene, već da su sve tri u toku. Pretpostavka advokata je da će sve tri biti riješene u korist Rajka Kuljače. Hoće li ili neće, ja to ne znam, ali je fakat da nisu pravosnažno završene da nije završeno ni glavno ročište, a ne da je donijeta presuda u korist gospodina Savića”, rekao je Piperović.

Nema pisanih tragova

Kuljačin advokat tvrdi da je iz naredbe o sprovođenju istrage evidentno da ne postoji pisani trag ni o čemu.

“Nema ugovora, predugovora, priznanica. Ne postoji ni primopredaja. Eventualno postoji jedan ili dva svjedoka, advokati iz Beograda, koji su mi rekli da su svjedoci samo u dijelu činjenice da se u Beogradu probao riješiti neki sporni odnos. Da li se taj sporni odnos tiče ovog novca ili nečeg drugog, ja to ne znam. Ako se radilo o tome da su oni bili prisutni samo kada su dva lica pokušala da riješe određeni odnos, oni ne mogu biti svjedoci u tužilačkoj istrazi protiv Rajka Kuljače”, kazao je on.

Piperović dodaje da je svog branjenika pitao ima li u Savićevim navodima istine, i da je ovaj odbacio sve njegove optužbe.

“Rekao mi je da je to van svake pameti i istine i da je jedini motiv gospodina Savića da ga javno moralno diskredituje. Njih dvojica najbolje znaju šta se tu desilo. U svakom slučaju, kada se bude u Beogradu vodio krivični postupak biću prisutan i nadam se da ću kod ovakvog dispozitiva vrlo brzo dokazati da moj branjenik nije učinio krivično djelo prevare”, kazao je on.

Preporučujemo za Vas