Budvani u pritvoru: Osumnjičeni da su tražili 10.000 od gazde kafića

Za krivično djelo koje se uhapšenim Budvanima stavlja na teret, zaprijećena je zatvorska kazna od tri do 15 godina
571 pregleda 0 komentar(a)
iznuda, pištolj, Foto: Shutterstock
iznuda, pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.06.2014. 06:51h

Budvanska policija uhapsila je braću Vuka (28) i Miška Boljevića (27), Dušana Franetu (33) i Ivana Popovića (23) iz Budve, zbog sumnje da su pokušali reketirati A.K. iz Pljevalja, vlasnika novootvorenog kafića u metropoli crnogorskog turizma.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz policije, inspektori sumnjaju da su četvorica uhapšenih Budvana, 17. juna, upali u kafić koji je nedavno na zaobilaznici otvorio A.K. i uz prijetnju pištoljem i nožem, od njega zahtijevali da im preda 10.000 eura.

Isti izvor tvrdi da je Pljevljak od reketaša tražio da postave rok u kom će im donijeti novac, jer to ne može uraditi odmah, a potom je, kada su oni na to pristali i otišli, sve prijavio policiji.

Tokom istrage, inspektori kriminalistike došli su do sumnje da su novac pokušali iznuditi braća Boljević, Franeta i Popović. Njih četvorica uhapšeni su 20. juna u Budvi, a policija je tokom istrage pronašla i oduzela pištolj i nož, za koje se sumnja da su korišćeni tokom pokušaja reketiranja.

Boljevići, Franeta i Popović juče su, nakon saslušanja u Tužilaštvu, privedeni sudiji za istrage Osnovnog suda u Kotoru, koji im je odredio pritvor.

Uz obrazloženje da je istraga u toku, iz Tužilaštva sinoć nijesu željeli da daju više informacija o tom slučaju, a istražni sudija Špiro Pavićević kratko je kazao da je osumnjičenima odredio pritvor na predlog tužilaštva.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, četvorici Budvana pritvor je određen zbog uticaja na svjedoke. Za krivično djelo koje se uhapšenim Budvanima stavlja na teret, zaprijećena je zatvorska kazna od tri do 15 godina.

Osumnjičeni su dana kad su lišeni slobode, 20. juna 2014. godine, uz krivičnu prijavu privedeni Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda u pokušaju.

Bonus video: