Dvije bronze za Crnu Goru na univerzitetskom prvenstvu svijeta

Ženski kata tim Crne Gore i Ana Drašković, u kategoriji do 50kilograma osvojili su bronzane medalje na devetom univerzitetskom prvenstvu Svijeta koje se održava u Baru
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2014. 20:07h

Ženski kata tim Crne Gore i Ana Drašković, u kategoriji do 50kilograma osvojili su bronzane medalje na devetom univerzitetskom prvenstvu Svijeta koje se održava u Baru.

Kako je saopšteno iz Studentskog sportskog saveza Crne Gore, kata tim za koji su nastupile sestre Biserka i Tijana Radulović, i Nina Ražnatović u prvom kolupobijedio je Iran rezultatom 3:2.

One su u polufinalu poražene od Bjelorusije rezultatom 3:2, iako su, kako smatraju u Savezu sigurno zaslužile finale, jer su oduševile sve prisutne.

U meču za treće mjesto, one su bile bolje od turske reprezentacije, rezultatom 5:0.

Trener ženskog kata tima, Nela Tatar, kazala je da je više nego zadovoljna plasmanom i nastupom svojih takmičarki, koje su potvrdile veliki kvalitet.

Drašković je u prvom kolu savladala Turkinju Caliscan, rezultatom 3:0 a u drugom Srpkinju Lučić, sa 2:0. Ona je izgubila meč za finale, rezultatom 2:0, od karatistkinje iz Irana, Karaji.

U borbi za treće mjesto, i bronzanu medalju, Drašković je savladala austrijsku predstavnicu, Plank.

U prvom kolu, u kategoriji do 55kg ispala je Suzana Mirković, rezultatom 6:4, od Ruskinje Finashkine. Tanja Dukić (-61kg) ispala je u prvom kolu, od Srpkinje Milenković.

Ženski tim u borbama, u sastavu sestre Dukić, Mirković, Drašković, poražen je u prvom kolu od reprezentacije Finske.

Arsenije Tadić (borbe -60kg), bio je slobodan u prvom kolu, dok je u drugom poražen od aktuelnog evropskog prvaka, Makedonca Pavlova, rezultatom 3:2.

Sjutra će na programu biti ekipne borbe muškaraca gdje Crna Gora brani titulu iz Bratislave.

Bonus video: