Crna Gora se revanširala Rumuniji, polufinale je sada bliže

Izabranici Slobodana Boškana su večeras slavili protiv domaćina sa 3:1, u drugom meču trećeg vikenda grupe A Evropske lige
1 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 21.06.2014. 19:56h

Crna Gora se revanširala Rumuniji za jučerašnji poraz, istom mjerom, skoro na isti način na koji je izgubila prvi duel. Za razliku od juče, izabranici Slobodana Boškana su večeras izgubili prvi set, a onda su dobili naredna tri (u petak je bilo obrnuto), od čega drugi i treći u kojima su uspjeli da se vrate iz skoro izgubljene situacije (u drugom su gubili 21:18, u trećem 16:13).

"Otvorili smo dobro utakmicu u prvom dijelu prvog seta, ali smo neobjašnjivo pali i izgubili taj set, nakon čega smo drugi set krenuli nervozno. Međutim, zahvaljujući nekim izmjenama i našom borbenošću, uspjeli smo da prvo izjednačimo, a potom i dobijemo utakmicu. Nakon osvojenog drugog seta, zaigrali smo mnogo bolje i sasvim zasluženo pobijedili i ostali u igri za polufinale", rekao je tehničar Simo Dabović.

Ćaćić i drugovi su u ovom meču igrali veoma dobro (domaćin je bio bolji jedino na prijemu servisa), naročito u trenucima kada se lomio meč.

“Crveni” su pokazali i karakter, počev od najmlađeg, libera Lakčevića, pa su na kraju nagrađeni sa tri velika boda i treću pobjedu u četiri meča.

"Izuzetno sam zadovoljan načinom kako smo odigrali i pobijedili ovu utakmicu. Pogotovo što je ovo bila izuzetno značajna utakmica za nas, da bismo nastavili svoj put ka polufinalu. Mislim da je ekipa odlično podnijela pritisak i da je svaki igrač dao veliki doprinos, a istakao bih i Božidara Ćuka, koji je i pored bolova u ramenu, ušao i odigrao jednu dobru partiju. Takođe, ulaskom Minića na u drugom setu, dobili smo jednu svježinu i sigurnost, koja nam je u današnjoj utakmici bila potrebna", rekao je Boškan.

Nakon trećeg vikenda Crna Gora je treća na tabeli u grupi A, sa osam bodova. Vodi Grčka, koja je i večeras drugi put kod kuće savladala Azerbejdžan, ovoga puta bez izgubljenog boda (3:1), sa 12 bodova, druga je Rumunija sa 11, Poljska je četvrta sa četiri, a posljednji Azerbejdžan sa jednim bodom.

Naši odbojkaši, međutim, imaju dva meča manje od Grčke i Rumunije i na dobrom su putu da se domognu jednog od prva dva mjesta u grupi koja vode u polufinale. Posebno što Crna Gora naredna dva vikenda igra kod kuće, u Budvi, protiv Azerbejdžana i Grčke i ima šansu da se domogne i prvog mjesta u grupi.

Rumunija – Crna Gora 1:3 (25:23, 23:25, 19:25, 21:25)

Krajova – Dvorana: “Oltenia”. Gledalaca: 500. Sudije: Aleksandar Vinalijev (Bugarska) i Goran Gradinski (Srbija) i Poeni iz napada: Rumunija 49, Crna Gora 51. Poeni iz bloka: Rumunija 9, Crna Gora 13. Poeni iz servisa: Rumunija 4, Crna Gora 4. Greške: Rumunija 30, Crna Gora 26.

Rumunija: Matei 7, OLTEANU 5, MIHALCA 8, MARIEŠ (libero), BALA 10, BARTA, LIKA 21, BOROTA 10, Dinka, Đorđesku, Aćobanitei 1, Ćerbeleata.

Crna Gora: Minić 14, DABOVIĆ 5, Babić 1, G. ĆUK 10, Strugar, ĆAĆIĆ 20, LAKČEVIĆ (libero), B. ĆUK 6, Medenica 2, Vukašinović, Ječmenica 7, ĆULAFIĆ 4.

Bonus video: