Crnogorski tim ostao na dvije medalje

Stefan Karadžić, Filip Vujadinović i Tanja Dukić nijesu uspjeli da se umiješaju u borbu za medalje. Samo je Karadžić uspio da preskoči prvu prepreku
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2014. 11:40h

Crnogorska selekcija ostala je na dvije medalje osvojene prvog dana takmičenja na 9. Svjetskom univerzitetskom prvenstvu u karateu, pošto od tri naša takmičara juče nijedan nije uspio da se umiješa u borbu za odličja. Od naših karatista drugog dana šampinata u Baru na tatami su izašli Filip Vujadinović, Stefan Karadžić i Tanja Dukić.

Vujadinović je sa 1:0 izgubio prvu borbu od Francuza Riu Hedisona u kategoriji do 84 kilograma. Junak ekipnog evropskog zlata sa prošlogodišnjeg prvenstva u Budimpešti, Karadžić, je preskočio prvu prepreku, Australijanca Brendana Raninga, ali je već na narednoj stepenici zastao u borbi sa Japancem Kejom Nišimurom.

Porazom u prvoj borbi od pojedinačnog nastupa u borbama do 61 kilogram oprostila se Tanja Dukić. Bolja od nje bila je Danijela Milenković iz Srbije.

Danas, trećeg dana takmičenja na 9. Svjetskom univerzitetskom prvenstvu u Baru na tatami će muškarci u kategorijama do 60, i do 67 kilograma, kao i ženske kategorije do 50, i do 55 kilograma.

Danas počinju i nastupi kata timova muškaraca i žena. U nedjelju, posljednjeg dana takmičenja boriće se ekipe žena i muškaraca. Zlato će braniti naša univerzitetska muška ekipa u borbama, koja je slavila prije dvije godine u Bratislavi.

U konkurenciji 38 selekcija sa preko 300 takmičara naša selekcija je već ostvarila sjajan rezultat, pošto je Danilo Lučić bio zlatni u teškoj kategoriji, a Biserka Radulović bronzana u katama pojedinačno.

Bonus video: