Mrvaljević, Radulović i Mišurović kreću po vize

Od gran-prija u Budimpešti kreće trka evropskih džudista za olimpijske bodove i vize za OI u Rio de Žaneiru 2016. godine
165 pregleda 0 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: Boris Pejović
Srđan Mrvaljević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.06.2014. 11:54h

U Budimpešti će se danas i sjutra održati prvi gran-pri, koji se u potpunosti boduje za olimpijske norme. Naši džudisti, Srđan Mrvaljević, Marko Radulović i Mladen Mišurović su spremni da pored svojih imena upišu prve bodove.

Sva trojica naših takmičara, Mrvaljević u kategoriji do 81 kilogram, Mišurović do 100, i Radulović u superteškoj će na tatami sjutra.

Mrvaljević je kao nosilac slobodan u prvom kolu, pa će mu rival u drugom krugu biti bolji iz duela Josatekija Naulua (Fidži) i Ovena Livesija (Velika Britanija). U njegovoj kategoriji nastupiće 47 boraca.

"Žrijeb na ovakvim takmičenjima ne može biti lak. Ipak, jako sam trenirao u prethodnom periodu pripremajući se za Svjetsko prvenstvo u avgustu. Ovo će biti provjera forme, a do medalje treba pet pobjeda. Dobro je da ovdje nema Bjelorusa Stjašenka ili svjetskog prvaka, Francuza Pijetra, koji mi nikako ne leže stilom. Zato se nadam da mogu do medalje", kazao je Mrvaljević, koji je nastupio na OI u Londonu i Pekingu.

Mišurović u kategoriji do 100 kilograma u prvom kolu za rivala će imati Estonca Grigorija Miniškina. U kategoriji do 100 kilograma prijavljeno je 27 džudista.

U supšerteškoj će na gran-priju nastupiti 25 boraca, a Radulović u prvoj borbi za rivala ima Božidara Božinića iz Srbije, dok ga u drugom krugu čeka Ukrajinac Stanislav Bondarenko.

Uz bodove, pobjeda u kategoriji donosi 3.000 dolara, a za najbojeg džudistu i bonus od 1.000.

Bonus video: