Falaski: Nismo postigli dogovor da ostanem

"Zahvaljujući sjajnoj ekipi, odličnoj atmosferi, uspjeli smo da ostvarimo istorijski rezultat, i pored puno ekonomskih i organizacionih poteškoća u klubu", dodao je Falaski
109 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2014. 12:01h

Kao što su „Vijesti” najavile prije sedam dana, italijanski tehničar Marko Falaski iduće sezone neće nositi dres Budvanske rivijere.

S obzirom na finansijske poteškoće u budvanskom odbojkaškom klubu (kašnjenje u isplati ugovornih obaveza i premija), ali i činjenicu da naš šampion u Ligi šampiona ima jedino adekvatno takmičenje (domaća scena je samo formalnost za Budvane), odluka Falaskija i nije nikakvo iznenađenje. Igranje šest ili osam jakih utakmica godišnje je, ipak, premalo za kalibar i ambicije Falaskija, barem na duže staze...

"Nismo postigli dogovor o nastavku saradnje", kratko je odlazak iz Budve objasnio „Vijestima” Falaski, možda i najbolji stranac koji je dolazio u Budvansku rivijeru.

Dovođenjem Falaskija budvanski klub je prošlog ljeta napravio odličan potez, jer se Italijan odlično uklopio u ekipu, ne samo igrački. Falaski i drugovi su u Ligi šampiona ostvarili najbolje rezultate u klupskoj istoriji, plasmanom među 13 najboljih ekipa, sa skorom u grupi od četiri pobjede i dva poraza. Jedini su tim koji je prošle sezone u LŠ u jednom meču uzeo dva seta novom šampionu Evrope, ruskom Belogorju, a velike zasluge za to ima upravo Falaski.

"Zahvaljujem Budvanskoj rivijeri što mi je dala mogućnost da igram Ligu šampiona. To mi je omogućilo da se dokažem na najvećoj evropskoj pozornici. Zahvaljujući sjajnoj ekipi, odličnoj atmosferi, uspjeli smo da ostvarimo istorijski rezultat, i pored puno ekonomskih i organizacionih poteškoća u klubu", dodao je Falaski.

O budućem klubu nije želio da govori u ovom trenutku, ali su poljski i italijanski mediji već objavili da će Falaski karijeru nastaviti u poljskom Gdanjsku, koji će iduće sezone trenirati legendarni Andrea Anastazi.

Osim Falaskija, ugovori su istekli i klub su napustili Luka Šuljagić (otišao u ruski Tjumenj), Aleksandar Milivojević (Arn, Francuska), dok se sporazumno sa klubom rastao Marko Bojić.

I Milan Marković, kome je takođe istekao ugovor, najavio je da će zbog odnosa sa novim trenerom Slobodanom Boškanom teško ostati u Budvi, a ugovor je istekao i Marku Vujoviću. Još tokom prošle sezone, po završetku takmičenja po grupama, odnosno prve runde plej-ofa, ekipu su napustili korektori Aleksandar Minić i Miloš Ćulafić.

Od igrača iz prošlogodišnjeg sastava, ugovor je jedino produžio libero Ivan Rašović.

Galerija

Bonus video: