ZA PROLAZ SA IRANOM

„Gaučosi” napadaju sa trojicom asova

Za razliku od duela sa BiH, favorit grupe Argentina će Iran napasti ofanzivnom formacijom po želji Mesija
1 komentar(a)
Sabelja, Foto: Beta/AP
Sabelja, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.06.2014. 12:18h

Argentina, jedan od favorita 20. Mundijala, na startu je savladala debitantaBosnu i Hercegovinu sa 2:1, iako nije blistala. Najbrži autogol u istoriji svjetskih prvenstava Seada Kolašinca (3. minut), i jedna bravura Lionela Mesija bile su dovoljne „gaučosima” da uz neiskustvo „zmajeva” startuju pobjedom.

U drugom krugu Argentina igra sa Iranom, koji je startovao igrom bez golova sa prvakom Afrike, Nigerijom. Bio je to jedini duel bez pogodaka u prvom krugu svih osam grupa u Brazilu.

Iako je Nigerija bila favorizovana, Iran je bio za nijansu bolji u utakmici koju su gledaoci označili kao najnezanimljiviju u dosadašnjem dijelu turnira.

"Tražiću od Fife da mi dozvoli da izvedem 14 igrača, kako bih imao makar nekakvu šansu za pozitivan rezultat s Argentinom", našalio se portugalski stručnjak na klupi Irana, Karlos Keiroš, a onda nastavio ozbiljnijim tonom:

"Ovo je fudbal! Imena i najveće reprezentacije ne pobjeđuju uvijek, baš kao što ni autsajder ne izgubi svaki put", zaključio je Keiroš.

On je na treningu golmana koristio robota koji nevjerovatnom brzinom ispucava lopte na gol, kako bi golmane pripremio za udarce Mesija, Iguaina, Agera i drugih zvijezda „gaučosa”.

Iako je za razliku od cijelog prethodnog Mundijala, Mesi pogodio već u prvoj utakmici, nije bio zadovoljan defanzivnijom postavom koju je izveo selektor Alehandro Sabelja. Mesi je je javno kritikovao formaciju 5-3-2 portiv BiH, ali su stvari pokušali da izglade njegovi saigrači:

"Sabelji se niko ne miješa u sastav, ponajmanje Mesi. Njega nikada nije zanimalo ko će mu biti saigrači", kazao je Maskerano.

Iran i Argentina su u istoriji odigrali samo jedan duel koji je završen sa 1:1.

"Napašćemo Iran ofanzivnom formacijom 4-3-3. To je rezultat dijaloga u ekipi, jer nekada i selektor uči od igrača", smireno je obrazložio Sabelja.

Preporučujemo za Vas