Elf ne želi da se zaustavi tek tako

Vezista Gane Boateng „udario” po Njemačkoj: „Imaju sjajan tim, ali im nedostaju lideri. Zato neće biti šampioni”, poručio je igrač Šalkea
3 komentar(a)
Mertezaher, Boateng i Kedira, Foto: Beta/AP
Mertezaher, Boateng i Kedira, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.06.2014. 12:58h

Njemačka je pokazala moć na otvaranju protiv Portugala, njena snaga je i danas na ispitu protiv afričke sile - tim Joakima Leva se večeras od 21 čas sastaje sa Ganom u Fortalezi.

Jasno je da su Njemci favoriti, ali jedan od asova Gane, Kevin-Prins Boateng, imao je interesantno viđenje onoga šta sve može „elf”, po mnogima glavni favorit za svjetsku titulu.

"Njemačka šampion? Ne bih rekao, iako ima na svakoj poziciji sjajne fudbalere", rekao je Boateng i onda prešao na stvar:

"Njihov problem je što imaju fenomenalan tim, ali ne pojedinca koji može da bude lider. Ako želite da budete šampioni, morate da imate igrače koji znaju da se nose s pritiskom i da u tom teškom momentu vuku ekipu. Ja u Njemačkoj ne vidim takvog fudbalera", kazao je fudbaler Šalkea.

Njemci su izjavu Boatenga okarakterisali kao i „državni problem”, pa je odgovor stigao od Paula Brajtnera, bivšeg svjetskog i evropskog šampiona sa „elfom”.

"Šta taj gospodin Boateng misli? Bolje mu je neka pazi svoja posla i da se posveti reprezentaciji kojoj pripada. Neka traži lidera u svom timu, nas neka ostavi na miru", odgovorio je Brajtner.

A manir Joakima Leva, selektora Njemačke, definitivno nije da odgovara protivnicima na konferencijama za medije, pa je kratko poručio:

"Vidjećemo se na terenu. Teren je jedino mjerilo", rekao je Lev.

Kevin-Prins će danas morati da pruži ruku bratu Džeromu koji igra na drugoj strani, iako ni jedan ni drugi vjerovatno i ne žele da se susretnu. Oni su, naime, u svađi još od prije Mundijala 2010. kada je Kevin-Prins grubo faulirao Mihaela Balaka (u meču Portsmut-Čelzi) i tako mu, prije vremena, okončao reprezentativnu karijeru.

"Nakon svega što je Džerom rekao poslije tog mog faula nad Balakom, razišli smo se. Nismo se složili oko toga i rekao sam mu da je najbolje da svako ide svojim putem", kazao je vezista Gane.

I „njemački” Boateng je imao svoje viđenje cijele situacije:

"Ne želim kontakt s njim. Mislio je da treba njega da odbranim i da kritkujem Balaka. Sada me i ne zanima šta će reći ili uraditi", rekao je fudbaler Bajerna.

Njemci su na startu bili bolji od Portugala sa 4:0, dok je Gana izgubila od SAD 2:1.

Bonus video: