Pobjednik bježi od Mesija

Francuska mora igrati na pobjedu, jer ima neuporedivo težeg rivala u posljednjem kolu
0 komentar(a)
Benzema, Foto: Beta/AP
Benzema, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.06.2014. 13:49h

Prepune samopouzdanja nakon sjajnog starta, ali i prethodnih rezultata u pripremnom periodu, Švajcarska i Francuska će ući u drugi duel grupe E. Duel, koji bi pobjednika lansirao u nokaut fazu, ali ni poraženi ne bi izgubio šanse za prolazak, susjedi dočekuju sa velikim optimizmom.

Samo, za razliku od selektora „trikolora” Didijea Dešama, koji zahvaljući ubjedljivom trijufu protiv Hondurasa nema dileme oko startne postave, njegovog kolegu na drugoj strani, Otmara Hicfelda su „žestoko” zadužili rezervisti. Admiru Mehemdiju je trebalo samo tri minuta da poravna rezultat, a Haris Seferović je u posljednjoj sekundi donio „časovničarima” pobjedu nad Ekvadorom. Prvu za Švajcarsku protiv neke od južnoameričkih ekipa na svjetskim prvenstvima.

"Mladi smo i nevjerovatno gladni uspjeha, a sa druge strane imamo igrače ogromne klase i iskustva, poput dvojca iz Napolija, Behramija i Inlera, te Lihštajnera iz Juventusa. Srećni smo što smo preskočili prvu prepreku, a protiv Francuske će nama napadačima biti lakše, jer Galski pjetlovi vole da sa više igrača izađu naprijed. Ta osobina da previše napadaju im se može obiti o glavu. Tu vidimo našu šansu", kazao je Seferović, koji se pretplatio za važne golove, pošto je na SP do 17 godina postigao pobjedonosni gol u finalu sa Nigerijom.

"Samo je Mundijal najveća scena i san svakog igrača. Sa druge strane biće moj klupski kolega iz Real Sosijedada, Grizman. On je sjajan igrač i poput lisice je lukav i drzak. Upozorio sam na to Lihštajnera, koji je iskusan i znaće da zaustavi manevar Grizmana", uvjeren je Seferović.

Ove dvije selekcije su odigrale 36 utakmica, a uz devet remija Francuska je 15 puta slavila uz gol razliku 62:58. Na posljednjem duelu na otvaranju grupe na Mundijalu u Njemačkoj nije bilo golova.

"Švajcarska je potpuno drugačija ekipa i biće to duel sa puno više taktike od onog sa Hondurasom. Način na koji Švajcarska izlazi u kontru je neuporedivo bolji, a osim toga veći im je i pojedinačni kvalite", snimio je rivala Dešam.

Ova grupa se ukršta sa Argentinom Lionela Mesija, pa je pobjeda u njoj imperativ za Francuze.

Bonus video: