Valensija i družina bez prava na grešku protiv autsajdera

Dvije reprezentacije vežu selektori koji su u bliskoj prošlosti bili u obrnutim ulogama
0 komentar(a)
Ekvador, Foto: Beta/AP
Ekvador, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.06.2014. 13:37h

Honduras je, uz Iran, ostavio najslabiji utisak u prvom dijelu grupne faze na Mundijalu, ali to nije iznenadilo nikog s obzirom na to da se i očekivala lagana pobjeda Francuske.

Ekvador, s druge strane, u večerašnjem meču (koji počinje u ponoć po našem vremenu) juri posljednji voz da ostane u trci za osminu finala, jer već „kasni” za Švajcarskom koja ga je šokirala u sudijskoj nadoknadi u prvom kolu, kao i „trikolorima”.

Dva večerašnja rivala vežu aktuelni selektori koji su u prošlosti vodili sadašnje protivnike - Rejnaldo Rueda, koji je Honduras vodio na Mundijalu 2010. u Južnoj Africi, te Luis Fernando Suares - bio je na klupi Ekvadora na Svjetskom prvenstvu 2006. u Njemačkoj.

"Proveo sam prelijep period u Hondurasu, ali sada sam ovdje. Želim da pobjeđujem s Ekvadorom", rekao je Rueda, 57-godišnji Kolumbijac i skenirao rivala:

"Honduras je dobar tim, jako snažan i opasan iz kontranapada", dodao je Rueda.

Ekvador i Honduras nikada u istoriji nisu igrali takmičarske utakmice, ali jesu 13 puta prijateljske u kojima je zabilježeno osam remija.

Možda je i nerealno da Honduras sanja osminu finala, ali cilj svakako ima - to je da konačno pobijedi na mundijalima, jer je do sada, uključujući i meč sa Francuskom u prvom kolu, upisao tri remija i četiri poraza.

"Znam da imamo šansu u ovom meču, iako nisam najbolje upoznat sa svim igračima Ekvadora. Ali, poznajem ekipu, radio sam sa četiri, pet igrača kada sam bio selektor", kazao je Suares.

Kako god, neutralni navijači u Kuritibi vjeruju da će imati više razloga za zadovoljstvo nego što je to bio slučaj u duelu Irana i Nigerije (0:0).

Bonus video: