Murinjo: Igru Španije su svi pročitali

Španiju su rezultati u posljednjih četiri do šest godina uljuljkali u uvjerenju da upotpunosti vjeruju u jedan sistem
2 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.06.2014. 16:10h

Oprost Španije od titule svjetskog prvaka i danas je tema broj jedan u svjetskim medijima. Naročito u oči upada nemoć "crvene furije", koja je u dvije startne utakmice Mundijala u Brazilu primila više golova nego na prethodnih tri.

"Najpoštenije je reći da zasluge eliminacije Španije pripadaju Holandiji i Čileu. Oni su po meni uradili ono što je neophodno u savremenom fudbalu - imali su strategiju i razmišljali o taktici. Te dvije ekipe su uradile sjajnu taktičku pripremu i Španija nije mogla da se odupre tome. Ljudi uče igrajući protiv boljih, a Španiju su sjajni rezultati u posljednjih četiri do šest godina uljuljkali u uvjerenju da upotpunosti vjeruju u jedan sistem igre. Drugi su, međutim, godinama gledali isti stil njihove igre i učii i napredovali", kazao je Žoze Murinjo, trofejni trener Čelzija.

"Luis van Gal je fantastično pripremio ekipu za utakmicu protiv Španije, ali je selektor Čiole još boplje proanalizirao igru Del Boskeovog tima. Čestitke za to Horheu Sampaoliju! Saglasan sam takođe da je Španija igrala loše, ali bez obzira na to Čile je uradio sjajan posao", kazao je Murinjo.

Bonus video: