Španski mediji: Kraj jedne ere

Marka je navela da je "zabava završena" i da su "slavni crveni na žalostan način završili takmičenje". Nastup Brazilca Dijega Koste za Španiju nazvan je "neuspjelim eksperimentom"
8 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2014. 09:15h

Španski mediji kritikovali su danas ponižavajući rezultat državnog tima u Brazilu i eliminaciju sa Svjetskog prvenstva.

Aktuelni svjetski prvak Španija izgubila je prve dvije utakmice na Mundijalu, od Holandije 1:5 i Čilea 0:2 i u prvoj fazi završila takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Prema pisanju španskih medija, reprezentaciju čeka "brutalan doček" po povratku u zemlju.

List El Pais nazvao je reprezentaciju "Titanikom", dok je AS u svom tekstu naveo da je na "užasan" način prekinuta dominacija Španije.

"Ali, znali smo da će do toga doći jednoga dana. Međutim, nikada nismo mogli ni da zamislimo da će biti tako jadno i da će reprezentacija Španije izgledati neprepoznatiljivo - potpuno obično", naveo je AS.

Marka je navela da je "zabava završena" i da su "slavni crveni na žalostan način završili takmičenje". Nastup Brazilca Dijega Koste za Španiju nazvan je "neuspjelim eksperimentom".

Napadač Atletiko Madrida, koji je prošle sezone postigao 36 golova u svim klupskim takmičenjima, početkom godine je odlučio da nastupa za Španiju, a ne za Brazil. On je krajem prošle sezone povrijedio tetivu, ali je ipak pozvan u reprezentaciju. Odigrao je obje utakmice u Brazilu i nije postigao nijedan gol.

Mnogi mediji naveli su da su reprezentativci Španije "imali sreće" pošto su naslovnice dnevnih listova uglavnom posvećene zakletvi novog kralja, a ne poniženju ekipe u Brazilu. Felipe VI će danas položiti zakletvu u parlamentu i zamijeniti svog oca Huana Karlosa koji je abdicirao.

Mundo Deportivo je povodom toga tekst o eliminaciji sa Svjetskog prvenstva počeo naslovom "Abdicirali".

Del Boske: Snosićemo posljedice

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske izjavio je danas da će on i igrači snositi posljedice zbog eliminacije sa Svjetskog prvenstva u Brazilu, na kome je "crvena furija" branila titulu i da treba uraditi "ono što je najbolje za španski fudbal".

To je prvi put da aktuelni šampion završi takmičenje na Svjetskom prvenstvu poslije samo dvije utakmice na turniru.

"Kada se ovakve stvari dogode tokom Svjetskog prvenstva ili nekog drugog velikog takmičenja, mora biti posljedica po trenera i ekipu, ali o tome trenutno ne želim da razmišljam, ima vremena za analizu. Mislim da je ova ekipa dobra, ali moramo da donesemo odluku koja će biti dobra za španski fudbal, a koja će se i na mene odnositi", rekao je Del Boske, prenijeli su španski mediji.

Čile je na poluvremenu vodio sa 2:0, a taj zaostatak Španci do kraja utakmice nisu uspjeli da nadoknade.

"U prvom poluvremenu igrali smo stidljivo i sporo i nismo bili hrabri, pa su nas Čileanci stalno pritiskali. U drugom dijelu smo imali više prostora i nekoliko šansi, ali pokušavam da pronađem izgovore - igrali smo lošije od Čilea i Holandije i izgubili smo", rekao je Del Boske.

Bonus video: