Pjesnikinja Tanja Bakić na kniževnom skupu u Londonu

Bakić je poziv za učešće na skupu dobila od Sibil Erl i Mortona D. Paleja
67 pregleda 1 komentar(a)
Tanja Bakić, Foto: Privatna arhiva
Tanja Bakić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.06.2014. 14:39h

Pjesnikinja Tanja Bakić boraviće u Londonu 26. i 27. juna kao gošća galerije Tejt Britn, gdje će učestvovati u radu dvodnevnog skupa posvećenom evropskoj recepciji djela engleskog pjesnika, likovnog umjetnika, mistika i vizionara, Vilijama Blejka.

Na skupu, koji galerija Tejt Britn organizuje u saradnji sa Britanskom akademijom za humanističke i društvene nauke i Asocijacijom za istraživanja iz oblasti modernih društvenih nauka (MHRA), učestvovaće dvadesetak poznavaoca Blejkovog likovnog i pjesničkog djela, iz Evrope, Amerike i Kanade.

Bakićeva je poziv za učešće dobila od dr Sibil Erl, kustoskinje ranije izložbe u galeriji Tejt Britan pod nazivom “Blejk i fiziognomika”, i od emeritusa prof. dr Mortona D. Paleja sa američkog Berkli Univerziteta, glavnog urednika renomiranog časopisa “Blake”.

Bakić će svoje izlaganje pod nazivom “Vilijam Blejk u zemljama bivše Jugoslavije” održati 26. juna u 12 i 10, a istog dana u popodnevnim satima, nakon što prisutni uz stručno vođenje kustosa iz galerije Tejt završe obilazak stalne postavke Blejkovih slika, Bakićeva će čitati svoju poeziju inspirisanu Blejkovim stihovima i mistikom.

Bonus video: