Suđenje Marku Adžiću: Dan nakon ubistva, bio je dobro raspoložen

Majka se nije pridružila krivičnom gonjenju sina Marka...
146 pregleda 0 komentar(a)
Marko Adžić, Foto: Ivan Petrušić
Marko Adžić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 19.06.2014. 07:06h

Slavica D. Boljević, koja je živjela u vanbračnoj zajednici sa optuženim za ubistvo babe Markom Adžićem, kazala je da se on u noći ubistva ponašao čudno i da je čim se vratio u stan, sa sebe skinuo garderobu i stavio u veš mašinu da se opere.

Prema optužnici, Adžić 31. decembra 2013. godine, između 22 i 23 časa, ubio babu Maksimiju Maru Raičević u Nikšiću i od nje ukrao neutvrđenu količinu novca.

Boljević, po zanimanju profesorica solo pjevanja, kazala je da je 30. decembra imala svirku sa bendom, a da je 31. decembra Marko otputovao vozom za Nikšić, “da bi neki momci njemu transferisali novac” i da nađe neke lokale gdje bi ona nastupala.

„Zaradila sam 50 eura od svirke prethodne noći i Marku ih dala za put u Nikšić 31. decembra. Bili smo u kontaktu i razgovarali sve do 17 časova. Od tada se više nije javljao na moje telefonske pozive. Hiljadu puta sam ga zvala, ili ih je odbijao ili smo se dopisivali porukama. Oko 23,30 časova zvao me da mi čestita Novu godinu, rekao je da dolazi iz Nikšića, a pominjao je i Risan. Djelovalo mi je čudno što izbjegava da kaže gdje je. U stan je došao oko pola sata nakon ponoći.... Odmah kada je ušao, skinuo je garderobu i stavio u veš mašinu da se opere i uključio je. Rekao je da se boji da mu neki momci nisu nešto stavili u garderobu”, ispričala je Boljević svjedočeći.

Rekla je da je 1. januara Marko sa njenog telefona razgovarao sa majkom, koja ga je obavijestila da je baba mrtva.

“Posle njihovog razgovora, Marko mi je rekao da se boji da njega na povežu sa ubistvom, a ja pitala - zašto bi te neko povezivao ako nisi bio u tom rejonu. Dok smo se vozili taksijem, Marko mi je dao 160 eura i od toga novca sam platila kiriju za stan, dao mi je i 50 eura da vratim pozajmicu svom poznaniku, kao i nešto još sitno novca da kupimo hranu. Pitala sam ga da li je to sumnjiv novac, a on je odgovorio - Vidjećemo. Kao čovjeku mi je nevjerovatno da se sve ovo desilo i raskinula sam vanbračnu zajednicu zato što je pala sumnja na Marka da je on izvršilac ubistva“, ispričala je Boljević.

Majka optuženog, Slavka I. Adžić, ispričala je da joj je sin kao dijete imao epi napade, a kasnije i probleme sa narkoticima.

“Kada je došao da uči školu u Podgoricu, počeo je da uzima drogu i liječio se... Išao je na liječenje i u Split. Prije odlaska u Split, znao da sebe da povrijedi. Vezao je pocinčanu žicu oko vrata, htio je da se udavi, a kasnije je konopom htio da se objesi. Posle je tokom boravka kod tetke rezao vene... Moja majka je imala ušteđevinu hiljadu eura, da joj se nađe kada umre. Kada god je Marko pošao kod babe u Nikšić, ona bi ga častila 10-20 eura, a kada je došla kod nas na Cetinje, ona je unuke Marka i Mihaila častila po stotinu eura. Posljednji put sam se sa majkom čula telefonom 31. decembra oko 17,30 - 18 časova. Sa sinom Markom sam takođe razgovarala 31. decembra, a ujutro 1. januara bio je veoma raspoložen. Rekao je da su on i Slavica šetali i kupovali nešto”, kazala je Slavka Adžić.

Ona se nije pridružila krivičnom gonjenju, već je pitala sudiju može li nešto uzeti kao olakšavajaću okolnost kada bude izricao presudu njnom sinu.

Sudija Vladimir Novović joj je odgovorio da još nije dokazana njegova krivica.

Bonus video: