Tabares aktivirao Suaresa

Napadač „urusa” je i dalje nespreman, ali Oskar Tabares više nema šta da čeka ako želi da oživi šanse za osminu finala
0 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Beta/AP
Luis Suares, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.06.2014. 14:43h

Kostarika je pokvarila planove Urugvaju na premijeri, Italija je u derbiju bila bolja od Engleske, pa večerašnji okršaj „urusa” i Albiona u Sao Paulu donosi odgovor koji je od ova dva viđena favorita bliži osmini finala Mundijala.

U Urugvaju je upaljen alarm nakon poraza od Kostarikanaca, pa selektor Oskar Tabares nema više šta da čeka - od prvog minuta će gotovo izvjesno zaigrati roviti Luis Suares, lider generacije bez kojeg dvostruki prvak svijeta teško može da izađe na kraj sa bilo kojom reprezentacijom. Uostalom, to se već vidjelo protiv Kostarike...

Ali, tu se ne završavaju problemi za južnoameričku reprezentaciju, jer neće moći da nastupi Dijego Lugano zbog povrede koljena, kao i Maksi Pereira koji je protiv Kostarike dobio crveni karton.

Tabares: Moramo da promijenimo sve

Da je situacija komplikovana svjestan je i sam Tabares:

"Moramo da promijenimo sve. Da promijenimo brzinu u odnosu na meč sa Kostarikom, jer ono nije način na koji možemo da pobjeđujemo. Ali, i Engledskoj „gori” kao i nama, oni žele isto što i mi i sve to garantuje veliku utakmicu. Važnost je velika, nikom se ne ide kući - rekao je Tabares, i ostao misteriozan:- Postoji šansa da zaigra Suares. Samo to ću reći", dodao je iskusni stručnjak.

Albion je zaslužio više

Engleska je protiv Italije odigrala jedan od boljih mečeva na posljednjih nekoliko velikih takmičenja. Tabares je to konstatovao i samo se složio s ocjenom većine stručnjaka.

"Nisu imali sreće protiv Italije. Uradili su mnogo u napadu, njihovi špicevi su jako moćni. Veoma su brzi i nije lako igrati protiv njih", kazao je Tabares i podvukao učinak Stivena Džerarda.

"Sve što možete da uradite protiv njega je da pokušate da ga pratite. Zaustaviti ga ne možete. On je „mozak” igre Engleza, iako mi se jako dopadaju i njihovi mladi igrači.

Mijenjaće i Hodžson, ali samo pozicije

Vejn Runi je nakon meča sa Italijom kritikovan u veoma nestrpljivoj engleskoj javnosti, iako nije igrao na poziciji koja mu najviše odgovara. Roj Hodžson neće Runija ostaviti na klupi, već će ga približiti golu protivnika u društvu Danijela Staridža.

„Hodžson se kocka s Runijem”, napisao je „Dejli mejl”.

Kako god, as Mančester junajteda ima kredit kod selektora.

"Engleska bez Runija ne može da ispuni ciljeve, sviđalo se kome kako igra ili ne. Ako želimo da napravimo dobre stvari na Mundijal, vjerujte da je Runi ključna figura u cijeloj priči", rekao je Frenk Lampard, koji će i večeras biti na klupi.

Potvrdom da će Runi biti u timu, Hodžson je praktično otklonio svaku dilemu oko sastava, pa se očekuje da zaigra identičan sastav kao protiv Italije na otvaranju.

"Znamo šta ovaj meč donosi ili šta može da nam oduzme. Protiv Italije smo bili dobri, nadam se da ćemo i sada biti jednako opasni u napadu", istakao je Hodžson, koji se nada da će Runi večeras postići prvi gol na mundijalima u karijeri.

Utakmica na „Areni Korintijans” u Sao Paulu igra se večeras od 21 čas, a sudiće ga Španac Karlos Velasko Karbaljo.

Bonus video: