RAGBI KLUB TIVAT

Arsenal osmi u Beogradu

Tivćani su bili bolji od poljske ekipe "Chaos" (42:0) i Rudara iz Zenice (28:19)
1 komentar(a)
Arsenal, Rudar, Foto: Drugby.wordpress.com
Arsenal, Rudar, Foto: Drugby.wordpress.com
Ažurirano: 18.06.2014. 12:33h

Tivatski ragbi klub Arsenal osvojio je osmo mjesto na turniru "Mozzart - Beogradski pobednik" u sedmici, od 12 ekipa iz osam država.

Tivćani su bili bolji od poljske ekipe "Chaos" (42:0) i Rudara iz Zenice (28:19), a izgubili su od ekipe NSA Sofia iz Bugarske, drugoplasirane ekipe na turniru sa 5:12, rumunske Galati 0:22 i domaćina Pobednika 0:19. U utakmici za sedmo mjesto bolja je bila ekipa Derventa iz BiH - 12:21.

Crnogorska ekipa može biti zadovoljna učešćem na turniru jer je pokazala da za samo dvije godine postojanja ovog sporta u Crnoj Gori može igrati sa timovima koji imaju višedecenijsku tradiciju.

Turnir je osvojio BRK Crvena Zvezda.

U dijelu turnira za žene takmičilo se pet ekipa a trijumfovala je reprezentacija Mađarske.

Na takmičenju veterana trijumfovao je Partizan.

Turnir je poslužio i kao ponovni susret starih reprezentativaca Bugarske i Jugoslavije. Istih onih koji su 1968. odigrali utakmicu u Staroj Zagori u Bugarskoj, u svrhu promocije knjige “Jugoslovenski ragbi-Priča o zaboravljenom savezu” i obilježavanja 60 godina ragbija u Srbiji. U ekipama je bilo igrača koji su ozbiljno zagazilu u osmu deceniju života, a pokazali su da nijesu izgubili ljubav prema ragbiju i da još mogu igrati.

Preporučujemo za Vas