Šumaher bio svjestan tokom puta do druge bolnice

Šumaherova porodica organizovala je put koji je "ličio na operaciju tajnih službi", naveo je list i dodao da je pronašao udruženje hitne pomoći koje je prevezlo sportistu
78 pregleda 0 komentar(a)
Mihael Šumaher, Foto: Beta/AP
Mihael Šumaher, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.06.2014. 11:02h

Sedmostruki šampion Formule 1, Njemac Mihael Šumaher, koji je u ponedjeljak prebačen iz bolnice u Grenoblu u bolnicu u Lozani, bio je svjestan tokom puta koji je organizovan u najvećoj tajnosti, prenosi danas švajcarski list Blik.

Šumaherova porodica organizovala je put koji je "ličio na operaciju tajnih službi", naveo je list i dodao da je pronašao udruženje hitne pomoći koje je prevezlo sportistu.

To malo privatno udruženje nije znalo koga će prevoziti jer su dobili nalog za prevoz nekog pacijent s drugim imenom. Kada su ugledali Šumahera, ljekari su morali da ostave svoje mobilne telefone.

Blik saznaje da je Šumaher vidno smršao tokom 170 dana hospitalizacije u Grenoblu, gdje je prebačen 29. decembra poslije teške nesreće tokom skijanja u Francuskoj.

Šumaher nije pričao tokom puta od 200 kilometara, već je s ljekarima komunicirao blagim klimanjem glave.

Šumaher je prebačen u bolnicu ĆUV u Lozani koja je svjetski poznata po stručnjacima iz neurologije.

Šumaher (45) je primljen na odjeljenje intenzivne nege neurohirurgije bolnice u Grenoblu 29. decembra poslije jakog udarca u glavu prilikom pada na skijaškoj stazi.

On je od tada stavljen u stanje indukovane kome i operisan je dva puta. Ljekari su u januaru postepeno umanjivali dozu ljekova kako bi Šumaher izašao iz kome.

Šumaher je tokom karijere zabilježio 91. pobjedu, što je apsolutni rekord Formule 1.

Iz takmičenja u Formuli 1, po drugi put u karijeri, povukao se 2012. godine, pošto je osvojio sedam šampionskih titula.

Bonus video: