Odao ga DNK: Uhapšen Kolašinac zbog bačene bombe na hotel "Bjanka"

Bomba na hotel „Bjanka“ bačena je 17. aprila ove godine i to kroz mali prozor koji se nalazio na toaletu pored bazena i Spa centra
71 pregleda 10 komentar(a)
Hotel Bjanka, Foto: Dragana Šćepanović
Hotel Bjanka, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 18.06.2014. 13:21h

Prema nezvaničnim informacijama iz kolašinske policije, za bacanje bombe na hotel „Bjanka“ osumnjičen je Ilija D. Martinović (20), nastanjen u selu Drijenak.

Osumnjičeni je uhvaćen na osnovu DNK analize, koja je urađena u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

„DNK nalaz se u potpunosti podudara sa DNK profilom koji je pronađen na ručnoj bombi koja je bačena na hotel i koji pripada osumnjičenom Iliji D. Martinoviću. Zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava i krivično djelo izazivanja opšte opasnosti na štetu hotela 'Bjanka', Martinović je priveden Osnovnom državnom tužiocu u Kolašinu gdje će biti saslušan", kazali su u policiji "Vijestima".

Bomba na hotel „Bjanka“ bačena je 17. aprila ove godine i to kroz mali prozor koji se nalazio na toaletu pored bazena i Spa centra, pri čemu nije bilo povrijeđenih , ali je pričinjena materijalna šteta.

"Intenzivne policijske mjere i radnje koje su službenici OB Kolašin sproveli ukazuju na osnovanu sumnju da je I.M. počinio krivično djelo 17. aprila 2014. godine, oko 19,15 časova, na način što je aktivirao ručnu bombu M-52 koju je potom, sa spoljašnje strane hotela Bjanka, kroz otvoren prozor ubacio u muški toalet koji se nalazi u podrumskim prostorijama hotela", saopštila je Uprava policije.

Bonus video: